Real Madrid -pomo: En voi ajatella liigaa ilman Barcelonaa

Florentino Perez on huolissaan Katalonian itsenäisyysäänestyksen aiheuttamasta kriisistä.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez Javier Soriano

STT, AFP

Jalkapalloseura Real Madridin puheenjohtaja kertoo, ettei voisi kuvitella Espanjan liigaa ilman Barcelonaa. Florentino Perez sanoo olevansa huolissaan Katalonian itsenäisyysäänestyksen aiheuttamasta kriisistä Espanjassa.

– On mahdollisuuksia, joita en edes kuvittele. Minä en kuvittele Espanjaa ilman Kataloniaa tai La Ligaa ilman Barcelonaa, Realin pitkäaikainen puheenjohtaja Perez kertoi keskiviikkona El Espanol -lehdelle.

– Totta kai tämä huolestuttaa minua kuten kaikkia muitakin, mutten voi tarjota paljoa apua. Luotan hallitukseen ja perustuslakia tukeviin puolueisiin, jotka aikovat yhdessä ratkaista ongelmat parhaalla mahdollisella tavalla.

Katalonian paikallishallinto järjesti 1. lokakuuta itsenäisyyskansanäänestyksen, jonka Espanjan hallitus julisti laittomaksi. Äänestystä varjosti Espanjan poliisin äänestäjiin kohdistama väkivalta.

Katalonian suurin jalkapalloseura FC Barcelona on ilmoittanut tukevansa Katalonian itsemääräämisoikeutta, mutta ei ole suoraan ilmaissut tukevansa itsenäisyyttä.

Real ja Barcelona ovat vanhoja vihollisia, joiden väliset El Clasico -ottelut kuuluvat jalkapallomaailman seuratuimpiin. Espanjan liigan puheenjohtaja Javier Tebas on arvioinut, että Barcelonan menettäminen söisi liigan tv-sopimusten arvoa 20–25 prosentilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.