Ruotsi ja Italia vastakkain MM-jatkokarsinnassa

Muut otteluparit ovat Pohjois-Irlanti–Sveitsi, Kroatia–Kreikka ja Tanska–Irlanti.

STT, TT

Ruotsalaisten perinteisesti hyvä tuuri petti tiistaina pahan kerran. Ruotsin jalkapallomaajoukkue kohtaa jalkapallon MM-kisojen kaksiosaisessa jatkokarsinnassa Italian, jota se ei ole voittanut lähes 20 vuoteen.

Suomessa voidaan nyt lopettaa vinoilu ruotsalaisten hyvästä tuurista ja "Hannu Hanhista". Ruotsin MM-haaveet ovat nyt toisen kuluneen sanonnan varassa. Ruotsalaisten pitää venyä tiukassa paikassa.

– Pahemmin ei olisi voinut käydä, Ruotsin SVT:n jalkapalloasiantuntija, entinen maajoukkuepelaaja Daniel Nannskog kommentoi arpaonnea.

– Edessä on kaksi kovaa peliä, Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson vahvisti asian C Moren lähetyksessä.

Ruotsi kohtasi Italian viimeksi 2016 EM-kisojen alkulohkossa. Italia voitti ottelun 1–0. Italialla on kaksikon viidestä viime ottelusta neljä voittoa ja yksi tasapeli. Ruotsin venyi 1–1-tulokseen 2004 EM-kisoissa.

Ruotsi aloittaa kotiottelulla

Ruotsin tuorein voitto Italiasta on vuodelta 1998. Ruotsi voitti silloin Göteborgissa pelatun maaottelun 1–0. Muutamat saattavat vielä muistaa voittomaalin tehneen "pistoolimiehen" Kennet Anderssonin.

Muut jatkokarsinnan otteluparit ovat Pohjois-Irlanti–Sveitsi, Kroatia–Kreikka ja Tanska–Irlanti. Ottelut pelataan 9.–14. marraskuuta, ja Ruotsi aloittaa Italiaa vastaan kotiottelulla.

– Kovia vastustajia osui muillekin. Alamme vasta suunnitella Italia-peliä, sillä en ole vielä perehtynyt Italiaan sen kummemmin, Andersson pohdiskeli asetelmaa.

– Ottelut sitten näyttävät, onko etu vai haitta aloittaa ottelupari kotikentältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.