Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Taitoluistelijoiden olympiakarsinnat ovat raakaa peliä

Olympiapaikkoja on jäljellä sarjaa kohti 6.

Reima Rautiainen / STT

Taitoluistelijoiden olympiakarsinnat ovat raakaa peliä. Olympiavalinnat tehdään Saksan Oberstdorfissa kerrasta poikki -periaatteella.

Suomesta Oberstdorfin kansainväliseen kilpailuun osallistuvat yksinluistelijat Viveca Lindfors ja Valtter Virtanen sekä jäätanssipari Cecilia Törn/Jussiville Partanen. Pariluistelussa suomalaisia ei nähdä.

Olympiapaikkoja on jäljellä sarjaa kohti 6. Jäätanssipareja olympiakisoissa on 24. Sekä naisten että miesten sarjoissa nähdään 30 luistelijaa.

Törnin ja Partasen mahdollisuuksia parantaa se, että tanskalaispari Laurence Fournier Beaudry/Nikolaj Sörensen ei saanut osallistumisoikeutta olympiakisoihin. Fournier Beaudry on kansallisuudeltaan kanadalainen.

– Jäätanssijamme joutuvat olympiapaikan eteen tekemään ihan parhaansa, Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen myöntää.

Etukäteen suomalaisista lähimpänä olympiapaikkaa on Lindfors.

– Vivecalla on hyvät mahdollisuudet, kun hän tekee sen, mitä osaa. Hän on ollut harjoituksissa vakuuttava, Niittynen kehuu.

Kokeneella Virtasella on vaikeampaa.

– Valtterilla on ohjelmassaan neloishyppy, vaikka se ei kovin varma olekaan. Miesten taso on hurja, Niittynen kertoo.

Oberstdorfin kisaviikonlopun jälkeen jaetaan maapaikat. Luistelijavalinnat tehdään ensi tammikuussa EM-kilpailujen jälkeen.

Suomella ei viime olympiakisoissa 2014 Sotshissa ollut yhtään taitoluistelijaa, kun Kiira Korpi loukkaantui karsintojen alla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut