Mestis koventaa rangaistuksia, muttei pelin intensiteetin kustannuksella

Pelaajayhdistys muisti paimenkirjeellä Liigan pelaajia — Mestiksessä pelaaville sellaista ei ole tarvinnut lähettää.

Mestis ottaa tällä kaudella päähän kohdistuneet taklaukset entistä isomman suurennuslasin alle. Jaana Kautto

STT

Perjantaina runkosarjansa aloittavassa jääkiekon Mestiksessä rangaistuksia on kovennettu edelliskausiin verrattuna, mutta törkeyksiä ei haluta kitkeä pelin intensiteetin kustannuksella.

– Vaikka rangaistukset päähän kohdistuneista taklauksista lähtökohtaisesti kovenevatkin, pelaajien ei tarvitse pelätä normaalissa pelitilanteessa taklatessaan saavansa aina pitkiä pelikieltoja, vaan jokainen tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti, Mestiksen kurinpitäjä Pasi Järvinen tuumii.

– Peliin kuuluvia puhtaita ja koviakin taklauksia ei haluta poistaa, mutta pelaajien turvallisuudesta halutaan pitää yhä parempaa huolta.

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat puhuttaneet Liigassa runkosarjan ensimmäisinä viikkoina. Jääkiekon pelaajayhdistys lähetti Liigassa pelaaville jäsenilleen kaksi viikkoa sitten paimenkirjeen, jonka pelaajayhdistys julkaisi myös verkkosivuillaan.

– Jos kauden aikana tarvetta ilmenee, kohdistamme kirjeen myös Mestis-pelaajille. Harjoitusotteluissa ei ole ollut merkkejä siitä, että tarvitsisi, Suomen Jääkiekkoilijoiden toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoo.

 

Muutos ei tapahdu vain rangaistuksia koventamalla

Kurinpitäjä Järvinen tapasi ennen kauden alkua Mestis-joukkueiden päävalmentajat ja kapteenit. Järvinen peräänkuuluttaa päähän kohdistuneiden taklausten poistamisen olevan koko kiekkoperheen vastuulla. Pelkästään rangaistuksia koventamalla muutos ei tapahdu.

– Kun niin seurat, pelaajat kuin valmentajatkin tekevät parhaansa päähän kohdistuneiden taklausten kitkemiseksi, uskon, että Mestiksessä asiasta ei tule suurta ongelmaa, Järvinen pohtii.

Pelaajaurallaan Järvinen kiekkoili Mestis-tasolla yli 400 runkosarjaottelua. Ammattilaisuuden makuun mies pääsi myös Liigassa ja ulkomailla.

– Taklattavan vastuulla on ottaa taklaus vastaan parhaalla mahdollisella tavalla. Samaan aikaan taklaajalla on lähes poikkeuksetta vastuu siitä, kuinka kovaa, miten ja mihin vartalon osaan taklauksensa kohdistaa, Järvinen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.