Jokerien Lepistö povaa: Tästä kopista lähtee paljon edustusta olympialaisiin

Lepistön mukaan Jagr olisi mukava nähdä KHL:ssä.

Jokerien Sami Lepistö jääkiekon KHL:n ottelussa Jokerit - Moskovan TsSKA. Markku Ulander / Lehtikuva

Tomi Siren / STT

Suomesta reilun 7 000 kilometrin päässä ja 135 päivän kuluttua alkava Etelä-Korean jääkiekon olympiaturnaus häilyy vielä kaukaisena. Silti on jo vahvoja merkkejä, että helsinkiläisjoukkue Jokereista kisoihin kiilaa moni pelaaja. Vieläpä useaan maajoukkueeseen.

– Hyvin koottu porukka. Tästä kopista tulee varmasti paljon edustusta olympialaisiin, Jokerien varakapteeni Sami Lepistö myönsi.

KHL-liigassa pelaavan Jokerien nykyisen menestysreseptin takaa löytyvät puolustaja Lepistön lisäksi muun muassa yhdysvaltalainen maalivahti Ryan Zapolski ja maanmiehensä Matt Gilroy sekä Brian O'Neill sekä tanskalaiset Nicklas Jensen, Peter Regin ja Jesper B. Jensen. Kaikki ovat muutaman muun kanssa vahvasti tyrkyllä olympialaisiin.

Kisoihin mielii uutisointien mukaan myös yhä vailla seuraa oleva ja kasvattajaseuransa Kladnon kanssa harjoitteleva 45-vuotias tshekki Jaromir Jagr.

– Olisi kiva nähdä mies täällä liigassa. Kun haluaa olympialaisiin. Mutta uskon, että ykköstavoite hänellä on NHL:ssä, Lepistö aprikoi.

Juhlapeli ja isot haasteet

Lepistö, 32, palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa venäläisiä KHL-seuroja kierrettyään ja taakse jäivät myös sitä ennen NHL-kaukalot.

Torstaina joukkueensa tukipilareihin lukeutuva puolustaja pelasi uransa 200. ottelun Jokereissa. Tasaluku sai komean kruunauksen, kun niin sanotussa kärkipelissä kaatui moskovalainen TsSKA hulppeasti 4–0.

– Tämä oli iso testi meille. Näinkin selvä voitto noin vahvasta joukkueesta, Lepistö puntaroi.

TsSKA:n päänahka oli Jokereille paitsi maukas myös jo kuudes perättäinen voitto. Kilpailu hallitsevan mestarin SKA:n takana käy kovana. Pietarilaiset taas eivät ole vielä hävinneet kuluvalla sesongilla peliäkään. Tällä hetkellä perintöprinssin ruutuun ykköshaastajaksi on tyrkyllä juuri Jokerit, joka vierailee Pietarissa lokakuussa kohdaten SKA:n joulukuussa Kaisaniemessä ulkoilmapelissä.

– Tietysti uskomme, että pystymme laittamaan heille kampoihin. Kaiken, osa-alueiden, pitää toimia koko kauden, mutta erityisesti SKA:ta vastaan, Lepistö linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.