JYP nappasi makean vierasvoiton Tampereella

Tappara kaatui lukemin 3–4 (2–0, 1–3, 0–1).

JYP-maalivahti Jussi Olkinuora torjui 29 kertaa. Tiina Mutila

Tuomas Heikkilä, Teemu Rauhala

1. erä

Odotuksia vaisummin kauden aloittanut Tappara avasi rivakasti. Tomas Zaborsky käytti kiekkoa tolpassa jo noin minuutin kohdalla ja reilut kolme minuuttia myöhemmin kolahti Jussi Olkinuoran selän takana. JYP-kasvatti Aleksi Salonen pommitti viivalta 1-0 Jukka Peltolan ja Juhani Jasun esityöstä. Maskia teki väkevästi Kristian Kuusela.

Lisää tuli kotvasen kuluttua. JYP pyöri totaalisesti pesukoneessa ja hieman ennen erän puoliväliä kiekkoa kaivettiin taas repusta. Olkinuora ja Mikko Kalteva toheloivat kollektiivisesti ja paikalle sännännyt Salonen kirjautti illan toisensa. 2-0 -lukemissa lähdettiin myös erätauolle, vaikka Tappara pelasi kahteen otteeseen ylivoimaa.

2. erä

Toinen erä oli kuin ensimmäisen peilikuva. Pahasti jaloissa ollut hurrikaaniryhmä kaivoi sotakirveet kellarista ja löi ankaran prässin päälle isolla riskilla. Hurrikaani myllytti ja myllytti, mutta Tapparan "betoni" puolustuksen keskustassa kesti. Vaan ei loputtomiin.

Reilun 12 minuutin pelin jälkeen Jerry Turkulainen varasti kiekon Mikko Lehtoselta likaisella takakarvalla ja veivasi Dominik Hrachovinan täysin solmuun. Vain 14 sekuntia myöhemmin peli oli tasan, kun Juuso Puustinen tulitti 2-2 -Antti Suomelan aloitusvoiton jälkeen. Puustisen maalin syntyessä JYP oli vienyt toisen erän laukaukset peräti 20-4.

16 minuutin kohdalla Puustinen tuuletti jälleen. Terävä pelinkääntö keskialueella Suomelalta ja Turkulaiselta, kiekko kultakypärän lapaan ja sieltä häkkiin, 3-2.

Peli kääntyi keskimmäisen 20-minuuttisen aikana täysin päälaelleen, mutta niin vain Tappara tuli ennen erän loppua tasoihin. JYPin avausmaalissa mokannut Lehtonen roiluutti viivalta ja Otto Rauhala ohjasi 3-3. Pelikelloon jäi hädin tuskin sekunti.

3. erä

Kolmas erä alkoi JYPin kannalta erinomaisesti, kun Jaakko Jokinen tälläsi kiekon maaliin siniviivan tuntumasta ajassa 43.11. Syöttäjiksi merkittiin Ossi Ikonen ja Juha-Pekka Hytönen.

Tappara lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia, kun kolmatta erää oli jäljellä alle minuutti. JYP kesti kuitenkin rynnistyksen ilman takaiskuja ja lähtee Jyväskylään kolme pistettä mukanaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.