City edellä Unitedia – vain aakkosjärjestyksen ansiosta

Manchester United ja Manchester City ovat tasoissa Valioliigan kärjessä niin pisteissä, maalierossa kuin tehdyissä maaleissakin.

Manchester United on Citya jäljessä vain aakkosjärjestyksen takia. Lehtikuva

STT

Jalkapallon Englannin Valioliigassa ihmeteltiin sunnuntaina päättyneen viidennen pelikierroksen jälkeen kärkikaksikkoa, josta ei eroa löydä sarjataulukon perusteella. Manchester Unitedin 4–0-voitto Evertonista nosti sen tasoihin paikallisvastus Cityn kanssa, niin pisteissä, tehdyissä maaleissa kuin päästetyissäkin maaleissa.

United on kuitenkin sarjataulukossa toisena, aakkosjärjestyksessä kun City on ennen Unitedia. Mutta miten kävisi, jos mahdottomasta tulisi mahdollista ja kauden päättyessä olisi kaksi tai useampikin joukkue olisi tyystin identtisessä saldossa? Skysports-sivusto vastaa kertomalla, että tuolloin pelattaisiin uusintaottelu tai -otteluita.

– Jos kauden päättyessä joko mestaruutta, putoamista tai muihin kilpailuihin pääsemistä (europelit) ei voida ratkaista kahden tai useamman seuran ollessa tasoissa pisteissä, maalierossa ja tehdyissä maaleissa, pelaavat kyseiset seurat yhden tai useamman liigaottelun puolueettomalla kentällä, Valioliigan säännöt sanovat.

Moiseen päätyminen on kuitenkin erittäin epätodennäköistä. Tämän hetken tasatilanne Valioliigan kärjessä on jo itsessään harvinaisuus, sillä vain kerran aiemmin Valioliigan historiassa on kärkipaikkaa jaettu identtisellä tavalla elokuun jälkeen: tammikuussa 2015 Chelsea ja Manchester City olivat 20 kierroksen jälkeen 46 pisteessä ja maalisaldoissa 44–19. Chelsea vei mestaruuden lopulta kahdeksan pisteen erolla Cityyn.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut