Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Laukkanen karsiutui MM-sekauinnissa ennätysajallaan

Jenna Laukkanen ui alkuerissä ennätysajakseen 2.14,70.

Jenna Laukkasen ennätys ei riittänyt välieräpaikkaan. Markku Ulander

STT

Ennätysaika 200 metrin sekauinnissa ei riittänyt Jenna Laukkaselle välieräpaikkaan MM-kilpailujen avauspäivänä sunnuntaina Budapestissa. Laukkanen petrasi ennätyksekseen 2.14,70 ja sijoittui alkuerien 25:nneksi. Jatkopaikkaan olisi vaadittu noin puolitoista sekuntia vauhdikkaampaa kyytiä ja Suomen ennätystä.

– Huh huh, kylläpäs se hapotti, aloitin liian lujaa omaan sekauintikuntooni nähden. Mutta hyvä uinti tuolta nollaradalta ja ensimmäinen starttikin vielä, Laukkanen tuumi tiedotteessa.

Tanja Kylliäisen SE kirjataan 2.14,20. Laukkanen on enää puolen sekunnin päässä.

– Olihan se vähän mielessä tuossa, mutta olen tähänkin tosi tyytyväinen. Hyvä aloitus MM-kisoille, Laukkanen luokitteli.

Kotiyleisön suosikki Katinka Hosszu oli alkuerissä omaa luokkaansa. Hän ui 2.07,49 – yli kaksi ja puoli sekuntia nopeammin kuin seuraava.

 

Pöytäkivi pääsi lähelle

 

Riku Pöytäkivi aloitti päämatkallaan ja perhosteli altaanmitan aikaan 23,91. Se tuotti jaetun sijan 22 ja hienoisen pettymyksen.

– En missään nimessä ole tyytyväinen, mutta kunto on hyvä, Pöytäkivi sanoi.

Hän manasi lukuisia pieniä virheitä, joihin kuului heikko lähtö. Loppua kohden hän saavutti kilpakumppaneitaan. Jatkopaikka jäi parin kymmenyksen päähän.

– Delfiinipotkut veden alla ovat vahvuuteni, mutta nyt ne jäivät johonkin 13 metriin, kun vauhti putosi veteenmenossa. Viimeiset 10 metriä olivat myös melkoista rutistusta, Pöytäkivi ruoti.

Matti Mattsson hiipui sadan metrin rintauinnissa aikaan 1.01,92 ja jäi alkuerissä sijalle 36. Heinäkuun alun SM-kilpailuissa sama matka kulki SE-aikaan 1.01,12.

– No, kohtalainen uinti, mutta tulihan tuo pari viikkoa sitten aika paljon kovempaa, Mattsson sanoi.

Rintauinnin taso on kivunnut uusiin sfääreihin. MM-välieriin ei ollut asiaa yli minuutin tuloksella. ME-mies Adam Peaty pisteli alkuerissä 58,21.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut