Korruptioskandaali ravistelee Espanjan jalkapalloa – poliisi pidätti liiton pomon

Vuodesta 1988 asti liiton puheenjohtajana toiminutta Villaria epäillään uutistoimisto AFP:n mukaan muun muassa liiton varojen väärinkäytöstä oman aseman pönkittämiseksi.

STT

Espanjan poliisi on pidättänyt maan jalkapalloliiton puheenjohtajan Angel Maria Villarin sekä tämän pojan Gorka Villarin osana korruption vastaista operaatiota. Poliisi ratsasi jalkapalloliiton tilat Madridissa tiistaiaamuna.

Villaria, 67, epäillään muun muassa liiton varojen väärinkäytöstä oman aseman pönkittämiseksi. Espanjalaisen urheilulehden Marcan mukaan Villar pidätettiin kotoaan tiistaina kello 8.

Villareiden lisäksi kolme muuta henkilöä on pidätetty. Heidän joukossaan on muun muassa liiton taloudellinen varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen jalkapallovaikuttaja Juan Padron. Tutkintaan liittyy myös epäilyjä kansainvälisen tason sopupeleistä.

– Lakia täytyy noudattaa. Kaikki ovat sen edessä yhdenvertaisia, eikä kukaan elä sen ulkopuolella, Espanjan kulttuuri- ja urheiluministeri Inigo Mendez de Vigo sanoi televisiohaastattelussa.

 

29 vuotta puheenjohtajana

 

Vuodesta 1988 asti Espanjan liiton puheenjohtajana toiminut Villar valittiin toukokuussa uudelle neljän vuoden kaudelle. Espanjan maajoukkue on menestynyt hänen aikanaan paremmin kuin koskaan, mutta kriitikoiden mukaan hänen puheenjohtajuuttaan varjostavat eettiset kysymykset sekä itsevaltainen johtamistapa.

Espanjan liigan puheenjohtajan Javier Tebasin ja Villarin välillä on pitkään jatkunutta vihanpitoa. Tebas on kuvannut Villaria "feodaaliseksi paroniksi".

Villar on lisäksi toiminut vuodesta 1992 Euroopan liiton Uefan ja vuodesta 2002 kansainvälisen liiton Fifan varapuheenjohtajana. Fifa ei ole vielä suostunut kommentoimaan Villarin pidätystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut