Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Euroseikkailu jatkuu vain hyvillä esityksillä

HJK, VPS ja SJK yrittävät kammeta itsensä Eurooppa-liigan karsinnoissa eteenpäin.

Tapio Keskitalo / STT

HJK:lta nähtiin heikko, VPS:ltä mainio ja SJK:lta mukiinmenevä suoritus jalkapallon Eurooppa-liigan karsinta-avauksissa.

Näin voi tiivistää viime viikon suomalaisvireen, eikä huonoja esityksiä saa torstaina tulla, mikäli kolmikko mielii toiselle karsintakierrokselle.

– Emme saaneet Walesissa kaikkea hyvää irti. Vastustaja vähän yllätti koko kentän miesvartioinnillaan, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo myöntää.

VPS nappasi avausosassa 1–0-kotivoiton Olimpija Ljubljanasta, SJK pelasi maalittoman vierastuloksen KR Reykjavikia vastaan ja HJK taipui 0–1-vierastappioon walesilaiselle Connah's Quay Nomadsille.

Keskikentän moottori Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi on yksi pelaajista, joiden on nostettava tasoaan, mikäli HJK mielii toiselle karsintakierrokselle.

– Olemme oppineet avausosan virheistämme. Olemme pelanneet koko kauden hyvin ja tasaisesti, mikä lisää itseluottamustamme, Yaghoubi sanoo.

Hän osuu sanoissaan pääosin oikeaan, sillä HJK on kotimaan liigassa vankassa johdossa. Myös Yaghoubin oma kausi on sujunut mallikkaasti, ja hän on noussut A-maajoukkueeseen.

– Aina voi mennä paremmin, mutta ihan tyytyväinen olen kauteeni. Vähän missasin pelejä, mikä harmittaa tosi paljon, aikoinaan Afganistanista pakolaisena Suomeen tullut Yaghoubi sanoo.

Tärkeä keskikenttämies oli jonkin aikaa peleistä sivussa loukattuaan etureitensä.

– Kun tulin takaisin, paikat menivät jumiin ja oli lähellä, että jokin toinen paikka olisi mennyt rikki, hän kuvailee.

Taisteleva vastustaja

Yaghoubi on kuitenkin jo palannut peleihin. Hän antaa altavastaajana ottelupariin lähteneille walesilaisille kunniaa avausosasta.

– Vastustaja panee kaiken likoon, taistelee ja pelaa selkeällä systeemillä.

Kansainväliset kamppailut ovat pelaajille tärkeitä näyttöpaikkoja Suomea kovempiin sarjoihin, joihin myös Yaghoubi varmasti hamuaa.

Hän on pelannut tähänastisella urallaan Suomen lisäksi Latvian ja Kazakstanin pääsarjoissa sekä käynyt lainapestillä kääntymässä Dynamo Moskovassa.

– Ulkomailla kaikki ei mennyt ihan putkeen, mutta loppujen lopuksi jäi ihan hyvä fiilis. Ne vuodet ovat kasvattaneet minua ihmisenä ja pelaajana, Yaghoubi sanoo.

Sopiva jännitys hyvästä

Avausosassa suomalaisista ainoan voiton otti Vaasan Palloseura, joka hakee jatkopaikkaa slovenialaisen Olimpijan kotikentältä. Joukkueen on onnistuttava täydellisesti torstaina, mikäli se haluaa kammeta itsensä toiselle karsintakierrokselle.

– Voisin kuvitella, että vastustaja tulee kotikentällään jopa suoraviivaisemmin, nopeammin ja ehkä prässää korkeammalta kuin avausosassa, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen miettii.

Vuorinen ei pelkää pelaajiensa ylilatautumista tai hermoilua.

– Pitääkin jännittää sopivasti. Kierroksia ei erikseen tarvitse nostattaa ennen peliä.

HJK, VPS ja SJK taistelevat jatkopaikasta

HJK, VPS ja SJK tavoittelevat pääsyä jalkapallon Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle. Otteluparien toiset osat pelataan torstaina.

– HJK kärsi walesilaiselle Connah's Quay Nomadsille 0–1-vierastappion. HJK isännöi toista ottelua Helsingissä.

– VPS otti avausosassa 1–0-kotivoiton slovenialaisesta Olimpija Ljubljanasta. Olimpija isännöi toista ottelua.

– SJK pelasi maalittoman vierastasapelin islantilaista KR Reykjavikia vastaan. Otteluparin toinen osa pelataan Seinäjoella.

– Jos suomalaiset etenevät toiselle karsintakierrokselle, HJK kohtaa voittajan otteluparista Dacia Chisinau–Shkendija, SJK voittajan parista Makkabi Tel Aviv–Tirana ja VPS Bröndbyn.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut