Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Puolan MM-ralli jatkuu "arpapelinä" – Latvala pysyy kärjessä, Suninen ek-voittoon

Kisan kuudes erikoiskoe peruttiin vaarallisten olosuhteiden takia.

Rallin olosuhteet olivat perjantaina sateen vuoksi vaaralliset ja johtivat kuudennen erikoiskokeen perumiseen. Lehtikuva / AFP Photo / Wojtek Radwanski

STT

Jari-Matti Latvala jatkaa kärjessä Puolan MM-rallissa, mutta olosuhteet sateiden piiskaamassa rallissa ovat kaikkea muuta kuin miellyttävät. Kisan kuudes erikoiskoe peruttiin vaarallisten olosuhteiden takia, ja Latvalalla oli selkeät sanat rallin jatkuessa seitsemännellä erikoiskokeella.

– Karmeaa. Ihan hirveää. Auto menee tien laidasta laitaan. Ihme, että olemme vielä mukana, Latvala totesi ralliradiolle ek-maaliin päästyään.

Latvala johtaa Viron Ott Tänakia 2,3 sekunnilla ja Belgian Thierry Neuvillea 7,9 sekunnilla. MM-kärki, ranskalaisässä Sebastian Ogier on 19,7 sekunnin päässä suomalaisesta.

– Olosuhteet ovat aikalailla hullut, on niin liukasta, Tänak kommentoi.

– Hirveää, ei voi ajaa. Paljon vettä tien uurteissa. Todella, todella vaikeaa, kuvaili ensimmäisenä autona tietä avannut Ogier.

– Todella typerää ajaa tällä lailla. Ei voi ajaa. Tämä on kuin arpaa heittäisi, tylytti puolestaan espanjalaiskuljettaja Dani Sordo.

Suomalaisriemua toi Teemu Suninen, joka täräytti uransa ensimmäinen ek-voiton kukistamalla uusiseelantilaisen Hayden Paddonin 0,7 sekunnilla ja Tänakin 1,2 sekunnilla. Suninen ajaa ensimmäistä ralliaan WRC-autolla, ja avausvoitto yllätti.

– Ihanko totta? Suninen kysyi ralliradiossa kuultuaan ek-voitosta.

– Okei, olihan se puhdas ajo. Hyvä juttu, mutta tässä on vielä paljon parannettavaa. Tämä oli vain yksi erikoiskoe, ja haluan enemmän.

Suninen on kokonaistilanteessa kahdeksantena ja Juho Hänninen seitsemäntenä. He ovat reilun minuutin päässä Latvalasta. Tänään ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut