Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

SM-sarjaa johtava Asunmaa kisaa Jyväskylän MM-rallissa

Jyväskylän MM-rallissa nähdään suomalaisväriä kansalliselta rallihuipulta, kun SM-sarjaa johtava Teemu Asunmaa ilmoittautui mukaan.

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen nähdään myös Jyväskylän sorateillä. Jari Hotti

Vesa Laakso

Rallin SM-sarjan SM1-luokkaa johtava Teemu Asunmaa kilpailee Jyväskylän MM-rallissa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa WRC2-luokassa.  

- Nyt on sellainen auto millä Suomen MM-ralliin oikeasti kannattaa lähteä, Asunmaa sanoo tiedotteessa viitaten Skoda Fabia R5:een, jolla hän on ajanut myös SM-sarjassa.

MM-ralli asettaa täysin erilaiset haasteet kuin SM-ralli. Jyväskylässä neljän päivän aikana ajetaan 25 erikoiskoetta, joilla ek-kilometrejä kertyy reilut 315 kilometriä. Se vastaa kolmea SM-rallia saman viikonlopun aikana.- Jyväskylässä etenkin toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet saattavat olla huonossa kunnossa joillakin osuuksilla ja tiellä paljon kiviä. Sellaisissa olosuhteissa ei olla aikaisemmin ajettu ja se tulee olemaan suurin haaste, 30-vuotias Asunmaa muistuttaa. 

- Suomen MM-ralli on niin eri luonteinen kisa, että sinne pitää lähteä ajamaan niin eri tavalla kuin SM-ralleihin. Ei voi ajaa joka metri kaasu pohjassa, se ei vaan onnistu. Jonkun taktiikan mukaan siellä pitää mennä.

 

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut