Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Toyota hyvistä lähtöasemista Puolan teille: "Tämä on kuin Suomen ralli"

Toyotan suomalaistrio lähtee luottavaisena Puolan MM-ralliin, joka toimii samalla kenraaliharjoituksena Jyväskylälle.

Jari-Matti Latvala pääsee Puolassa tielle neljäntenä, mistä voi olla apua. Andreas Solaro / Lehtikuva

Vesa Laakso

Tulevana viikonloppuna Puolassa ajetaan sorateillä, jotka kuuluvat Jyväskylän rallin jälkeen koko MM-kalenterin nopeimpiin.

– Puola on mielenkiintoinen ralli, joka sisältä monenlaisia haasteita. Tietyllä tavalla kuin Suomen ralli, mutta ilman hyppyjä ja tienpinta on pehmeämpi. Sikäli tämä on hyvä testi auton aerodynamiikan kannalta, mikä onkin ollut hyvä osa-alue meidän autossa, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ennakoi tallin tiedotteessa.  

Toyota kipusi edelliskisassa Sardiniassa takaisin palkintopallille, kun Jari-Matti Latvala oli toinen. Sen jälkeen kehitystyö on jatkunut ennen Puolaa ajetuissa testeissä.  

– Otimme askeleita eteenpäin iskuvaimentimien osalta, ja olin erityisen vaikuttunut auton vakaudesta. Olemme tehneet paljon kehitystyötä Suomen teillä, joten luulen Yariksen sopivan hyvin myös Puolan pikataipaleille, Latvala povasi.

Neljäntenä avauspäivään starttaava Latvala saa MM-kärkeen nähden voittotaistossa etua lähtöpaikastaan, mikäli avauspäivänä on kuivaa. Sateen sattuessakin säätöjen pitäisi olla silti kohdillaan.

– Meillä oli todella hyvät testit, joissa pääsimme ajamaan myös sadekelillä.

Kuivaa keliä toivoo varmasti Esapekka Lappi, jolla on saumat tehdä minkälainen jättipaukku tahansa 11. lähtöpaikaltaan. Sardinian kisa ainakin todisti, että Lapilta löytyy vauhtia, sillä toisessa WRC-kisassaan mies  vei Power Stagen nimiinsä ja ajoi kaikkiaan kuusi pohja-aikaa.

Lappi suhtautuu silti maltillisesti menestysodotuksiin Puolassa.

– Vaikka Sardiniasta tuli hyviä tuloksia, minulla ei ole tiettyjä odotuksia Puolaan. Tämä on todella nopea ralli, jossa luottamuksen täytyy olla aivan tapissa, enkä ole varma onko se vielä sillä tasolla. Haluan vain ajaa puhtaan kisan ja päästä maaliin ilman ongelmia, jotta saan taas mahdollisimman paljon oppia, Lappi painotti.

Juho Hänninen kaasutteli kauden parhaan kisansa Sardiniassa ja uskoo kuudetta sijaa parempaan olevan mahdollisuuksia Puolassa.

– Luulen, että automme sopii paremmin nopeisiin ralleihin kuin hitaisiin. Tämä antaa luottamusta eikä tarvitse murehtia niin paljon säädöistä, vaan voi keskittyä enemmän ajamiseen, Hänninen totesi.

 

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut