Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuvat: Jyrki Järvilehto rajussa ulosajossa karting-kisoissa – vietiin paareilla ambulanssiin

Järvilehdon ajokin etupyörä osui takasuoralla rengasvalliin, auto pyörähti ympäri ja törmäsi rengasvalliin uudelleen.

Jyrki Järvilehto loukkaantui aika-ajossa kartingin KZ2-luokan SM-sarjan avauskilpailussa Vantaalla sunnuntaina. Vesa Moilanen

Eriikka Hienola, STT

Jyrki Järvilehto loukkaantui sunnuntaina joutuessaan onnettomuuteen kartingin SM-kisoissa Vantaalla. Järvilehdon paluu kilparadoille päättyi ulosajoon aika-ajoissa.

Järvilehdon ajokin etupyörä osui takasuoralla rengasvalliin, auto pyörähti ympäri ja törmäsi rengasvalliin uudelleen. Järvilehto ajoi KZ2-luokassa radalla yksin, eli joukkokolarin uhkaa ei ollut.

Radan hoitohenkilökunta asetti ulosajon jälkeen Järvilehdolle niskatuen. Hänen vietiin paareilla ambulanssiin, joka kuljetti Järvilehdon sairaalaan.

– Tietojeni mukaan hänellä oli kipuja polvessa ja olkapäässä. Olisiko polvi mennyt paikoiltaan, kisan turvallisuuspäällikkö Matti Puhakka kertoi.

Puhakan arvion mukaan Järvilehdon nopeus oli 80–90 kilometriä tunnissa. KZ2-luokan autot ovat iskutilavuudeltaan 125-kuutioisia ja niissä on 40 hevosvoimaa.

KZ2-luokan aika-ajot ajettiin kello 10.55 alkaen.

Järvilehto teki paluun kilparadoille osallistuttuaan kartingin SM-sarjan osakilpailuun sunnuntaina. Formula 1 -urallaan hän ajoi 62 osakilpailua ja oli kerran palkintosijalla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut