Kukkonen tuskin pelaa, vaikka palaakin - Onko leijonissa riittävästi johtajuutta?

Johtajuus katso ikää, meillä on hyvät johtavat pelaajat, sanoo päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kaikki on mahdollista, vakuuttaa päävalmentaja Lauri Marjamäki edelleen uskovansa. Vesa Moilanen

Tuomas Heikkilä

Ei auta mikään, maanantan Tshekki-tappion jälkeen pakko on jälleen vetää Pariisin leijonalaumasta yhtäläisyysmerkkejä Minskiin kolmen vuoden taakse. Silloin Suomi selviytyi välieriin aivan rimaa hipoen, mutta rynnisti lopulta finaaliin asti ja MM-hopealle.

Minskin joukkueen kapteeni oli Olli Jokinen, joka ei suinkaan pelannut uransa parasta turnausta, mutta oli johtaja isolla jiillä. Varakipparit olivat Leo Komarov ja Jori Lehterä. Alakerrassa isännöi Jere Karalahti. Maalinsuulla dominoi Pekka Rinne.

Muitakin liidereitä löytyi. Keski-iältään Minskin poppoo oli noin 27-vuotias - kuten tämäkin ryhmä. Ero on siinä, että Minskin joukkueen ainoa alle 21-vuotias pelaaja oli tuolloin 19-vuotias kolmosmaalivahti Juuse Saros. Nyt isoissa ruuduissa ovat 19-vuotiaat Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho sekä 20-vuotias Mikko Rantanen. Edellä mainittu kolmikko oli myös päävalmentaja Lauri Marjamäen valinta Tshekki-ottelun voittomaalikisaan.

- Se kertoo siitä, että Suomen jääkiekon tulevaisuus näyttää hyvältä. World cupissa oli 15 pelaajaa, jotka voivat pelata A-maajoukkueessa vielä kymmenen vuoden päästä, Marjamäki kuittasi nuorison vastuuttamisen.

Edellä mainittu kolmikko koostuu jo nyt erinomaisista jääkiekkoilijoista, jotka ovat tulevaisuudessa vielä parempia. Mutta joutuuko yhteisiältään alle 60-vuotias kolmikko kantamaan liian suurta taakkaa? Nuorten avainpelaajien joukkoon voidaan lisätä vielä 21-vuotias puolustaja Julius Honka, jonka odotettiin nousevan alakerran kiekolliseksi liideriksi.

Ei ole noussut.

Lisäksi Marjamäki on itsekin valmentajaksi nuori, joskin kokenut. Hän täyttää kuun lopussa 40 vuotta. Minskin pääkäskijä Erkka Westerlund oli tuolloin 57-vuotias.

Palaako Kukkonen kaukaloon?

Mutta saavatko nuoret kollit riittävästi tukea kokeneemmalta kaartilta, niin pelillisesti kuin johtamisenkin osalta?

- Kyllä sitä johtajuutta löytyy, eikä johtajuus katso ikää. Meillä on hyvät johtavat pelaajat, meillä on hyvä kapteenisto. Meillä on siinä kuusi pelaajaa. Kapteeni (Lasse Kukkonen) on itse käymässä Suomessa, mutta tulee takaisin, kunhan saa itsensä kuntoon, Marjamäki kertoi.

Niin, Kukkonen. Tämän porukan ehdoton hidalgo, mitä johtamiseen tulee. Mutta jos sormi on poikki, on paha pelata jääkiekkoa. Leijonaleiri ei ole vahvistanut Kukkosen vamman laatua.

- En tiedä, pelaako hän enää näissä kisoissa, mutta Lassen tuntien en ihmettelisi, vaikka istuisi vielä tuolla vaihtoaitiossa. Keskiviikkona hänen pitäisi tulla tänne takaisin, Marjamäki selvitti.

Päävalmentaja vakuutti luottavansa täydellisesti siihen, että laiva vielä kääntyy.

- Tässä turnauksessa on kaikki mahdollista. Me mennään nyt vähän eri reittiä, mutta meillä on hyvä yhteistyö ja kommunikaatio joukkueessa. Minulla on täysi luottamus tuohon joukkueeseen, Marjamäki sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.