Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaskinen vaatii rohkeaa kiekkoa ja vahvaa maalinedustapeliä

Leijonien valmennusryhmään kuuluva Kaskinen korvaa Selinin TPS:ssä. Saku Koivu aloittaa kehitysjohtajana.

Valmentaja Kalle Kaskinen korvaa päävalmentajana Ari-Pekka Selinin. Martti Kainulainen

Rauno Laine / STT

Turun Palloseuran uusi valmentaja Kalle Kaskinen haluaa TPS:n pelaavan ensi kaudella rohkeaa kiekkoa ja vahvaa maalinedustapeliä.

– Näin viime kaudella monta TPS:n ottelua. Joukkueen esitys oli runkosarjassa vahva, mutta ainahan kaikkea voidaan parantaa, kolmevuotisen sopimuksen tehnyt Kaskinen kommentoi tiistaina TPS:n tiedotustilaisuudessa.

Leijonien valmennusryhmään kuuluva Kaskinen valmensi viime kaudella TPS:n A-junioreja ja on aiemmin toiminut apuvalmentajana KHL-seura Jokereissa.

Kaskinen korvaa päävalmentajana Ari-Pekka Selinin. TPS ei käyttänyt Selinin sopimuksen optiota, vaikka Selin nosti joukkueen kahdessa vuodessa sarjan häntäpäästä kärkeen. Tänä keväänä TPS oli Liigan runkosarjan kakkonen, mutta putosi pudotuspeleissä jo puolivälierävaiheessa hävittyään HIFK:lle.

– Paljon hyvää on joukkueessa tapahtunut viime vuosina, eikä isoja muutoksia tarvitse valmennuksessa tehdä, avoimuuteen ja vahvaan yhteistyöhön uskova Kaskinen arvioi.

– Keskitymme pelipaikkakohtaiseen valmennukseen. Kimmo Rintanen ottaa vastuuta hyökkääjien kehittämisestä ja mittavan NHL-uran tehnyt Sami Salo keskittyy puolustukseen, Kaskinen kertoi.

Maalivahtivalmentaja jatkaa Fredrik Norrena, joka lisäksi toimii ensi kaudella joukkueenjohtajana.

Saku Koivu aloittaa kehitysjohtajana

TPS perustaa urheilun uuden johtoryhmän, johon kuuluvat urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki, valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi ja uutena kehitysjohtajana aloittava Saku Koivu.

– On hienoa päästä kehittämään kasvattajaseuraani. Intoa on todella paljon, ja haluan auttaa Palloseuraa kaikilla mahdollisilla tavoilla, Koivu kertoi.

– Oma tekemiseni rakentuu pitkälti taitojen ja yksilöiden kehittämisen ympärille.

TPS:n tavoitteena on olla Euroopan huippuseura kaikilla mittareilla.

– Tämä on iso askel koko seuralle. Haluamme olla parhaita niin yksittäisten pelaajien kuin valmentajienkin kehittämisessä sekä junioritoiminnan houkuttelevuudessa, Niittymäki sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut