Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaatuminen neloishypyssä vei Valtter Virtaselta mahdollisuuden vapaaohjelmaan

Virtasen lomasuunnitelmat: 70 tuntia töitä kuudessa päivässä.

Valtter Virtasen vaimo ja valmentaja Alina Meyer-Virtanen halasi pettynyttä Virtasta torstaina. Markku Ulander / Lehtikuva

Raiko Häyrinen / STT

Valtter Virtasen debyytti taitoluistelun MM-kisoissa jäi lyhytohjelman mittaiseksi, mutta taitoluistelevalla lääkärillä oli jo valmiit lomasuunnitelmat: töitä. Ja kun niitä ei ollut tarjolla hänen kotipaikkakunnallaan Oberstdorfissa, tulee Virtanen Suomeen.

– Ensi viikolla menen töihin keskiviikkona. Pääsiäiseksi tulen töihin Suomeen, kun Saksassa ei ollut töitä tarjolla. Tulen tekemään 70 tuntia kuudessa päivässä päivystyksiä ympäri Etelä-Suomea. Saa vapaa-ajan treeneistä hyvin hyödynnettyä, Virtanen naureskeli.

Virtasen mahdollisuudet edetä vapaaohjelmaan ja lunastaa olympiapaikka kaatuivat noin 18 sekunnin luistelun jälkeen. Ray Charlesin kulunut ääni oli juuri päässyt aloittamaan Georgia On My Mindin, kun Virtanen kaatui neloistulpin alastulossa.

– Nelosta lähdettiin hakemaan, ja jos joku on seurannut treenejä, niin tietää, ettei se kovin hyvin ole mennyt treeneissäkään. Viimeiset viikot se on usein mennyt musiikilla, se on vielä niin tuloillaan, ettei voinut odottaakaan, että se menisi täysin varmasti, Virtanen sanoi.

– Verryttelyssä se meni, olisi pitänyt saada sama fiilis kisaan. Harmittavasti se meni jään pintaan, ja siinä meni viisi pistettä saman tien, Virtanen harmitteli.

Tähtäin syyskuuhun

Virtasen lyhytohjelma kuvasi väsyneen miehen aamuöistä taivalta baarista kotiin. Virtasen mukaan tarina ei kerro, oliko hänen esiintymisasunsa löysästi solmittu kravatti rentouden vai humaltumisen merkki, mutta joka tapauksessa hän taisteli ohjelmansa loppuun.

– (Kaatumisen jälkeen) tiesin, että siitä on todella vaikea nousta enää jatkopaikkaan, mutta päätin, että nyt nautitaan tästä, mitään ei ole hävittävää. Yritin saada joka potkusta ja joka liu'usta kaiken irti itselle ja yleisölle. Pientä taistelua oli muutamassa alastulossa, mutta itselle jäi hyvä fiilis tästä.

Virtanen pelasi harkittua uhkapeliä neloishyppyä yrittäessään.

– Minulla on ollut kolmoisaxelin kanssa enemmän tai vähemmän vaikeuksia. Viime vuoden EM-kisoissa se päättyi kuperkeikkaan, enkä ole saanut sitä menemään harjoituksissa. Kun katsoo kavereita, jotka jatkopaikoista taistelevat, niillä on vähintään se axel tai neloishyppy. Se oli ihan ehdoton asia lähteä riskeeraamaan. En tiedä, missä jatkoonpääsyn pisteraja menee, mutta oletan että se on noin 70 pisteessä. Se olisi vaatinut onnistuneen neloistulpin. Taktiikassa ei mennyt mikään pieleen, 59,45 pistettä kerännyt Virtanen kertasi.

Viimeiset olympiapaikat ratkeavat syyskuun lopulla Oberstdorfissa.

– Se on myös kotikisa. Pitää saada se axel joko väen väkisin tai ilon kautta kuntoon. Varsinkin lyhytohjelmassa se on pakollinen elementti. Jos sen saa kuntoon, olympiapaikka on lähellä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut