Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kanadalaisellekin on kunnia edustaa Suomea

Emilia Simonen ja Matthew Penasse katkaisevat 34 vuoden tauon suomalaisten pariluisteluedustuksessa.

Emilia Simosen ja Matthew Penasse valmistautuvat taitoluistelun MM-kisoihin. Matias Honkamaa

Raiko Häyrinen / STT

Helsingissä keskiviikkona käynnistyvissä taitoluistelun MM-kisoissa on ensimmäisen kerran suomalaisedustus kaikissa lajeissa. Suomalaiset pariluistelijat nähtiin MM-jäillä edellisen kerran 34 vuotta sitten, kun Maija ja Pekka Pekkala edustivat Suomea vuoden 1983 kotikisoissa.

Emilia Simosen ja kanadalaisen Matthew Penassen pääsy MM-kisojen pariluisteluun oli laji-ihmisten mielestä lähes ihme. Pari ylitti MM-kisoihin vaadittavat tekniset pisteet heti ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan helmikuussa.

Simosen, 19, ja Penassen, 28, yhteistyö alkoi sen jälkeen kun Simonen, entinen yksinluistelun maajoukkuenainen, päätti vaihtaa pariluisteluun ja muutti viime kesänä Kanadaan. Siellä hän tapasi Penassen.

– Olin jo oikeastaan lopettanut urani, mutta valmentaja kertoi, että täällä on tyttö, joka etsii paria, ja että voisit kokeilla hänen kanssaan. Olin shokissa, kun kuulin että tyttö oli Suomesta. Päätin kokeilla ja kun Emilia tuli harjoituksiin, tunsin heti yhteyden hänen kanssaan. Päätin yrittää ja niin päätti hänkin, Penasse kertasi Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

Kahta entistä yksinluistelijaa yhdisti alusta lähtien tavoitteeksi asetettu pääsy MM-kisoihin.

– Olen tykännyt tosi paljon. Harjoitteluun on tietenkin tullut tosi paljon uusia elementtejä, mutta se on lähtenyt tulemaan. Olen aina ollut rohkea yrittämään uutta, Simonen kertoi.

– Heti kauden alussa asetimme kovan tavoitteen, että pääsisimme kotikisoihin. Heti alusta lähtien on harjoiteltu tosi kovaa, Simonen jatkoi.

Penasse kertoi joutuneensa opettelemaan paljon asioita aivan alusta.

– Se oli ajoin turhauttavaa, mutta siitä se lähti.

Parin tavoitteena on edetä lyhytohjelmasta vapaaohjelmaan.

– On kunnia edustaa Suomea. Uskon että siitä tulee hieno kokemus, toivon parasta ja olen hyvin innoissani että olen täällä, kanadalainen Penasse ennakoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut