Eremenkon pelikielto pysyy kahdessa vuodessa – valitus nurin Uefassa

Eremenko antoi kokaiinia sisältäneen testinäytteen 14. syyskuuta pelatun Mestarien liigan Leverkusen-ottelun jälkeen.

Eremenko, 29, on kuulunut maajoukkueen avainpelaajiin vuosikausia. Jussi Nukari

STT

Maajoukkuejalkapalloilija ja venäläisseura Moskovan TsSKA:n pelaaja Roman Eremenko ei saanut lievennystä kahden vuoden pelikieltoonsa Euroopan jalkapalloliitto Uefalta, kertoi TsSKA Twitter-tilillään.

Eremenko antoi kokaiinia sisältäneen testinäytteen 14. syyskuuta pelatun Mestarien liigan Leverkusen-ottelun jälkeen. Uefa määräsi hänet kahden vuoden pelikieltoon marraskuussa, ja Eremenko jätti päätöksestä valituksen joulukuussa.

Eremenkon syksystä 2014 alkaen edustamassa TsSKA:ssa eläteltiin toiveita, että valitus lyhentäisi kilpailukieltoa jopa puolella vuodella. Kilpailukiellon lasketaan alkaneen 6. lokakuuta, jolloin Uefa määräsi Eremenkon väliaikaiseen pelikieltoon. Näin kilpailukielto päättyy vasta 6. lokakuuta 2018.

Kilpailukiellon aikana Eremenko ei saa ottaa osaa mihinkään kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tai sen jäsenliittojen alaiseen jalkapallotoimintaan. Eremenkon asioita ajava urheiluoikeuden professori Mihail Prokopets kertoi uutistoimisto Tassille, että Eremenkon sallitaan palata seuraharjoituksiin vasta kaksi kuukautta ennen pelikieltonsa päättymistä. Tämä koskee kaikkia seuroja, ei pelkästään TsSKA:ta.

Asianajaja kertoi myös, että Eremenko aikoo valittaa Uefan tuoreesta päätöksestä urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASiin.

– Päätimme jo aiemmin, että jos Uefan päätös ei tyydytä, viemme asian CASiin. Niinpä haastamme Uefan päätöksen, Prokopets sanoi.

– Ennen kuin teemme valituksen, meidän on saatava Uefan päätös kokonaisuudessaan. Aikaa menee jonkin verran, asianajaja jatkoi.

Eremenko, 29, on kuulunut maajoukkueen avainpelaajiin vuosikausia. Hän on pelannut 73 maaottelua ja tehnyt niissä viisi maalia. Maajoukkueessa hän pelasi viimeksi 5. syyskuuta Kosovoa vastaan ja TsSKA:ssa 2. lokakuuta Venäjän liigaa vieraissa Rostovia vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.