Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomi nimesi historiallisen laajan taitoluistelun MM-joukkueen

MM-kilpailut käydään Helsingissä 29. maaliskuuta–2. huhtikuuta.

Anssi Rulamo / STT

Suomella on tänä keväänä ensi kertaa historiassa mukana edustaja taitoluistelun MM-kisojen jokaisessa sarjassa. Suomen Taitoluisteluliitto julkisti tiistaina odotetunlaisen joukkueen Helsingin MM-kotikisoihin.

Isäntämaa sai edustajan jopa pariluisteluun, jossa Suomella on viimeksi ollut pari vuoden 1983 MM-kotikisoissa.

– Todella kova juttu. Ollaan erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että urheilijat ovat näin kovassa kunnossa kotikisojen alla. Taso on noussut laajalla rintamalla, Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen iloitsi STT:lle.

MM-joukkueen koko ratkesi käytännössä toissa viikolla Bavaria Open -kilpailussa Saksan Oberstdorfissa, jossa sekä yksinluistelija Valtter Virtanen että pariluistelijat Emilia Simonen ja Matthew Penasse saavuttivat MM-kisoihin vaadittavat pisterajat.

– Toki olemme yrittäneet tukea urheilijoita ja auttaa heitä valmistautumisessa. Mahtavaa, että onnistuivat niin hyvin, Niittynen sanoi.

Naisten yksinluisteluun valittiin Emmi Peltonen ja varaedustajaksi Viveca Lindfors. Lisäksi jäätanssiin nimettiin pari Cecilia Törn–Jussiville Partanen.

Vain Törnillä ja Partasella MM-kokemusta

Valtaosa joukkueesta on MM-kisojen ensikertalaisia. Virtanen, 29, saavutti MM-rajan Oberstdorfissa tavoiteltuaan sitä vuosia.

Saksassa asuva Virtanen on ollut EM-kisoissa parhaimmillaan 18:s vuonna 2015. Tänä talvena hän oli 23:s.

Peltonen, 17, teki EM-debyyttinsä vasta tänä talvena Ostravassa. Hän onnistui EM-jäällä mainiosti ja oli 11:s.

Pariluistelijat Simonen ja Penasse saavuttivat MM-rajan heti ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan. Kuopiolainen Simonen, 21, vaihtoi pariluisteluun viime vuonna ja löysi parikseen kanadalaisen Penassen.

Hyvinkääläinen Törn, 23, ja kuopiolainen Partanen, 25, ovat joukkueen ainoat jäsenet, joilla on aiempaa MM-kokemusta. Jäätanssipari oli vuoden 2015 MM-kisoissa 25:s ja viime vuonna 18:s.

Tämän talven EM-kisoissa Törn ja Partanen sijoittuivat 17:nneksi.

MM-kisat luistellaan Helsingissä 29. maaliskuuta – 2. huhtikuuta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut