Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IS: Erkka Westerlund arvostelee rajusti Jääkiekkoliittoa

Kritiikin innoittajana ovat potkut, jotka Jukka Rautakorpi ja valtaosa hänen johtamastaan valmennusryhmästään saivat kesken nuorten MM-turnauksen.

STT

Monivuotinen maajoukkuevalmentaja ja jääkiekkovaikuttaja Erkka Westerlund arvostelee ankarasti Jääkiekkoliittoa, kertoo Ilta-Sanomat. Kritiikin innoittajana ovat potkut, jotka Jukka Rautakorpi ja valtaosa hänen johtamastaan valmennusryhmästään saivat kesken nuorten MM-turnauksen.

Ilta-Sanomien mukaan tänään iltapäivällä Suomen Ammattivalmentajat ry:n nettisivuilla julkaistaan Westerlundin avoin kirje, jossa tämä arvostelee liiton toimia.

– Liiton ratkaisu aiheutti paljon kuohuntaa vajaan 1 000 jäsenen yhdistyksessämme, ja tuli jopa painetta ottaa julkisesti kantaa. En ole koskaan aiemmin Jääkiekkoliittoa näin kriittisesti käsitellyt, Westerlund kommentoi IS:n mukaan.

– Onko tämä yhden johtavan liiton viesti suomalaiselle urheilulle ja muille lajeille, miten urheilua viedään eteenpäin? Erottakaa nuorten valmentajanne, jos voittoja ei tule ja on vaara pudota sarjasta, Westerlund jatkaa.

Westerlundin mukaan Rautakorven erottaminen ei ollut vain Rautakorvelle osoitettu epäluottamuslause, vaan se kohdistui myös nuorten joukkueen pelaajiin.

– Ne ovat niitä samoja poikia, joita myöhemmin kysytään MM- ja olympiakisoihin. Minun tietojeni mukaan Jukan kanssa ei kukaan liitosta edes keskustellut ennen irtisanomista. Suomalaisessa urheilussa ja jääkiekossa tapahtuu paljon hyvää, mutta tämä oli askel taaksepäin.

– Jos erottamispäätöksiä tehdään NUORTEN urheilussa tulosta arvioimalla, ei tarvitse olla suuri ennustaja pystyäkseen kertomaan huippu-urheilumme tulevaisuuden suunnan, Westerlund kirjoittaa IS:n mukaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut