Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vehviläisen varjosta löytyy toinenkin lupaava JYP-vahti

Pääosin Mestiksessa torjunut 19-vuotias Markus Ruusu suhtautuu tilanteeseen nöyrästi.

Markus Ruusu on pelannut pääosin JYP-Akatemian Mestis-joukkueessa, mutta saanut peliaikaa myös Liigassa. Risto Aalto

Petteri Ikonen / STT

Maalivahdit ovat tunnetusti yksi Suomen menestyksen kulmakivistä jääkiekon arvokilpailuissa. Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen kolmesta maalivahdista kaksi on Jyväskylän JYPin sopimuspelaajia.

Veini Vehviläisellä palkintokaapissa on jo alle 18-vuotiaiden MM-hopea ja alle 20-vuotiaiden MM-kulta. Markus Ruusulle arvokisaedustuksia ei ole vielä ennen tätä kautta kertynyt. Nyt Ruusu on yksi Suomen MM-joukkueen maalivahdeista.

Markus Ruusun kausi kotimaan kaukaloissa on kulunut pääosin JYP-Akatemian Mestis-joukkueessa, mutta Liigaakin hän on päässyt torjumaan JYPissä ja lainasopimuksella KooKoossa.

– Kauden aikana on tapahtunut paljon ja kokonaisuutena on mennyt hyvin, Ruusu ruotii.

Nuori maalivahti tiedostaa realiteetit. Liigassa on tarjolla vain viisitoista ykkösmaalivahdin paikkaa. Jyväskylässä on paikka vain yhdelle liigajoukkueen ykkösmaalivahdille.

– Mestikseen joutuminen ei ole ollut pettymys, vaan tärkeintä on ollut se, että olen päässyt pelaamaan paljon, jo viime kaudella JYP-Akatemian maalilla tuntumaa miesten sarjaan ottanut 19-vuotias Ruusu tuumii nöyrästi.

Ruusu opiskelee neljättä vuotta lukiossa, ja muun muassa tämän takia Jämsän Kiekko-Susien kasvatilla ei ole ollut kiire pois Jyväskylästä. Hän haluaa hoitaa koulun kunnialla loppuun asti.

JYP-taustaisista nuorista pelaajista esimerkiksi Julius Honka, Olli Määttä ja Julius Nättinen ovat siirtyneet jo juniori-ikäisinä Pohjois-Amerikan juniorisarja OHL:ään. Ruusu kokee Jyväskylän parhaaksi paikaksi kehittyä.

– Olen kuullut, että Pohjois-Amerikassa puitteet ovat erilaiset kuin monissa suomalaisissa seuroissa, mutta Liiga on minulle se oma juttu.

– Taitotaso on korkea, ja onhan Suomen korkeimmalla sarjatasolla tietysti hieno pelata silloin, kun siellä peliaikaa saa. Se on myös tavoite itselle, Ruusu päättää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut