Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuorten Leijonien Otto Koivula piti lupauksensa

Viime vuonna MM-joukkueesta pudotettu Koivula on tällä kaudella ollut yksi Ilveksen liigajoukkueen parhaista hyökkääjistä.

Otto Koivulan tehot syksyllä Liigassa tuotti pisteet 6+10=16. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Petteri Ikonen /STT

Viime kevät tarjosi Tampereen Ilveksen hyökkääjälle Otto Koivulalle tunteiden kirjon laidasta laitaan. Hän ratkaisi Ilvekselle A-nuorten SM-kullan, ja reilu viikko myöhemmin Koivula pudotettiin viimeisenä pelaajana pois alle 18-vuotiaiden MM-joukkueesta.

Tällä kaudella Koivula on ollut yksi Ilveksen liigajoukkueen parhaista hyökkääjistä, ja hänet valittiin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-leiriryhmään.

– Voin sanoa, että nyt en jää joukkueen ulkopuolelle. Kaiken teen mitä vain pystyn tekemään sen eteen, että paikka joukkueesta irtoaa, Koivula lupasi päivää ennen MM-leirin alkua.

Ja lupauksensa Koivula myös piti. Hän taisteli itsensä MM-joukkueeseen.

Hän uskoo hyvän seurajoukkuekauden kantavan eteenpäin myös maajoukkuepaidassa. Koivula on osoittanut vaarallisuutensa, ja syksy Liigassa tuotti pisteet 6+10=16.

– Viime talvena tein pitkän sopimuksen Ilveksen kanssa, joten tämän kauden kuviot olivat selvillä jo hyvissä ajoin.

– Kai ne jotkut lähtevät Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin suurien ottelumäärien ja ison peliajan perässä, mutta itse olen saanut hyvin peliaikaa Liigassa.

– Kausi on mennyt hyvin, ja olen kehittynyt pelaajana. Peli on parantunut koko ajan, tulosta on tullut ja valmennus on luottanut minuun. Olen osoittanut olevani luottamuksen arvoinen.

Monille Ilveksen ja Tapparan A-nuorista ponnistaville pelaajille Lempäälän Kisan Mestis-joukkue on tuttu osoite ennen Liigaan pääsemistä.

– Luodon Joona sanoi, että Koivulalle on LeKin kopissa paita valmiina. Sanoin, että ei kiitos, Koivula virnistää viitaten LeKissä ja Tapparassa tällä kaudella pelanneen maajoukkuekaverinsa sanoihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut