Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuorten MM-ykkösmaalivahti kertoo kypsyneensä puolustavassa JYPssä

Veini Vehviläisellä ei ole kiire pois Jyväskylästä, vaikka taistelu liigajoukkueen ykkösvahdin paikasta on kova.

Veini Vehviläinen sanoo olevansa nyt valmiimpi kuin vuosi sitten. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Petteri Ikonen / STT

Syksyllä 2015 maalivahti Veini Vehviläinen yllätti kiekkoilevan Suomen nappaamalla ykkösvahdin paikan JYPin liigajoukkueessa. Vehviläinen nousi myös alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen ykkösmaalivahdiksi.

MM-kilpailuissa asiat eivät kuitenkaan sujuneet niin kuin piti. Kaapo Kähkönen oli lopulta maalivahti, joka torjui Suomen maailmanmestariksi.

– Kova pettymys se oli, Vehviläinen vastaa kysymykseen ykkösmaalivahdin paikan menettämisestä.

– Muutamassa pelissä kilahti liikaa omiin koko joukkueella, ja itsekään en ollut parhaimmillani. Nyt olen valmiimpi kuin vuosi sitten.

Vehviläisen palkintokaapissa on alle 20-vuotiaiden MM-kullan lisäksi myös alle 18-vuotiaiden MM-hopea. Toissa keväänä hän kannatteli Pikkuleijonat alle 18-vuotiaiden MM-kilpailujen finaaliin.

Tällä kaudella JYP-Akatemian Mestis-joukkue on ollut Vehviläiselle lähes yhtä tavallinen osoite kuin JYPin liigamiehistö.

– Akatemiassakin olen päässyt pelaamaan hyviä pelejä, ja jokainen peli sielläkin on kehittänyt minua, Vehviläinen muistuttaa.

– Ainahan sitä toivoo, että pääsisi Liigaa pelaamaan enemmän kuin mitä olen saanut pelata. Parhaani olen koettanut tehdä.

Vehviläisellä ei kuitenkaan ole kiire pois Jyväskylästä, vaikka taistelu peliajasta on kova niin ikään nuorten MM-joukkueeseen kuuluvan Markus Ruusun ja kokeneen Pekka Tuokkolan kanssa.

– Jyväskylästä on ponnistanut moni pelaajaa eteenpäin, ja myös minä pystyn kehittymään siellä. Suomessa on hyvä maalivahtivalmennus, ja JYPin tapaisessa hyvin puolustavassa joukkueessa on nuoren maalivahdin hyvä torjua, Vehviläinen päättää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut