Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Potkosen taistelu riitti EM-hopealle – "Sitä olisi halunnut kirkkaimman"

Mitali on Suomen naisnyrkkeilyn EM-historian kymmenes.

Potkonen ottaa alle 60 kilon sarjassa EM-hopeaa. Arkistokuva. Kalle Parkkinen

Reima Rautiainen / STT

Suomen Mira Potkosen haave naisten amatöörinyrkkeilyn kirkkaimmasta arvokisamitalista ei toteutunut Bulgariassa. Hän hävisi kevyen sarjan EM-finaalin Venäjän Darja Abramovalle tuomariäänin 0–3.

Potkonen ottaa alle 60 kilon sarjassa EM-hopeaa. Mitali on Suomen naisnyrkkeilyn EM-historian kymmenes.

Potkonen oli tappion jälkeen itkuinen, vaikka hän on tänä vuonna nyrkkeillyt hienosti kolme arvokisamitalia.

– Nyt ei vaan tunnu siltä. Sitä olisi halunnut kirkkaimman mitalin, että olisi jäänyt voittajaolo päällimmäisenä mieleen. Tappion jälkeen harmittaa, Potkonen kertoi STT:lle.

Abramova sai yliotteen

Abramova sai Sofian EM-finaalissa yliotteen, kun hänen lyönnistään Potkoselle laskettiin pystystä lukua vain 15 sekunnin jälkeen. Useita osumia sisään saanut Abramova oli erässä selvästi parempi.

Potkonen paransi toisessa erässä, mutta ulottuva Abramova piti suomalaisen iskuineen etäällä itsestään. Kolmannessa erässä Potkonen yritti osumia lähiottelusta, mutta tuloksena oli enemmänkin sitomista.

Potkonen, 36, ei saanut kirivaihdetta päälle neljännessäkään erässä. Kymmenen vuotta nuorempi Abramova voitti ottelun tuomariarvioissa pistein 40–36, 39–37, 39–37.

Potkonen voitti Abramovan kuukausi sitten Tampereen Tammer-turnauksessa 3–0.

– Venäläinen oli parempi, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen sanoi.

– Kyllähän Abramova otteli nyt paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa. Enemmän osumia hänelle tuli selvästi, hyvin veteli vastaan. Erittäin taitava tyttö, myönsi Suomen EM-joukkueen valmentaja Esa Hukkanen Nyrkkeilyliiton tiedotteessa.

Wahlströmin jäljillä

Loppuottelun tappiosta huolimatta vuosi on ollut Potkoselle hieno. Hän on aiemmin tänä vuonna nyrkkeillyt arvokisoissa kahdesti pronssille, toukokuussa Kazakstanin MM-kilpailuissa ja elokuussa Rio de Janeiron olympiaturnauksessa.

– Kyllähän Miralla oli kovia matseja tällä viikolla ja hopea hieno saavutus. Ukrainalaisen (Julia Tsiplakova) kanssa lyötiin kilpaa neljä erää, vähän kuin tässä finaalissakin venäläisen kanssa. Englantilainen (Sandy Ryan) oli myös vaikea vastustaja välierässä, Hukkanen sanoi.

Potkosta ennen hopealle EM-kehässä on suomalaisista yltänyt Eva Wahlström, hänkin kevyessä sarjassa vuosina 2004 ja 2005.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut