Kommentti: Apumaat heti ulos MM-kisoista! – Ei tässä ole mitään järkeä

Legendaarinen Lärvinenkin tietää, että karnevaali on MM-kisoissa usein tärkeämpi asia kuin itse peli. Jussi Nukari/Lehtikuva

Tuomas Heikkilä

On totta, että Suomi on pelannut Pietarissa jämäkästi. On totta, että Patrik Laine on täysin poikkeuksellinen jääkiekkoilija. Jaromir Jagrin 26 vuotta vanha U18-ikäisten pelaajien miesten MM-kisojen piste-ennätys lennähti historian lehdille vain kahden ottelun jälkeen.

Mutta on myös totta, että Valko-Venäjä ja Saksa eivät ole mitään mittareita. Eivät tällä haavaa oikein edes A-sarjatason maita.

Jaromir Jagr kiskoi ennätyksensä kisoissa, joissa Tshekkoslovakian ohella pelasivat Kanada, Ruotsi, Neuvostoliitto, Yhdysvallat, Suomi ja Norja. Taso oli tiiviimpi ja pelit aikakausi huomioon ottaen keskimäärin kovempia kuin valtaosa nykyisistä läpsyttelyistä.

Lainetta en halua väheksyä. Olen melko varma, että hän lyö rivakkaan tahtiin kiekkoa myös "oikeiden" jääkiekkomaiden pussiin. Orastavaa supertähteä ei huimaa mikään. Veikkaan, että Laine voittaa näiden kisojen maalipörssin.

Tänään Suomella on edessä ensimmäinen kunnon pelillinen testi, kun vastaan asettuu Yhdysvallat, joka sekin tosin on liikkellä osin koulupoikajoukkueella.

Sen jälkeen mitataankin sitten kisaväsymyksen sietokykyä. Keskiviikkona vastassa on Unkari, lauantaina Ranska. Välipäiviä ja kuivakkaa pakkopullaa.

Maiden vähentäminen MM-kisojen A-sarjasta on kulunut ikuisuusaihe. Siitä on jauhettu ainakin siitä saakka, kun kisat kasvatettiin 12 joukkueen skaboiksi. Kuuteentoista MM-kisat laajenivat Suomen isännöimien vuoden 1997 kinkereiden jälkeen.

Mutta ihan oikeasti. Akselilla tiistai-lauantai kaksi peliä. Unkari ja Ranska.

Eihän tässä ole mitään järkeä. Nuorten MM-kisoista tuttu kymmenen maan paketti olisi vallan riittävä, ehdoton maksimi oikeastaan. Silloin turnaus olisi tiiviimpi ja kompaktimpi.

Ja parempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.