JJK palasi pisteen kanssa

Samu Suoraniemi pelasti tasapelin jyväskyläläisille.

Samu Suoraniemi teki tästä tilanteesta JJK:n ainoan maalin Kotkassa. Raimo Poutanen

Pasi Peltola

Tuntemattomastakin numerosta tuleviin puheluihin kannattaa vastata, kysykää vaikka JJK:n valmentaja Juha Pasojalta.

– Pääsin opiskelemaan liikunnanopettajaksi ja olin jo muuttanut Jyväskylään, kun soitin ”Pasolle”. Näin se vain Suomessa menee. Vaikutti, että nimeni oli hänelle tuttu, mutta sain ensin pyynnön tulla näytille, muisteli Samu Suoraniemi ensikosketustaan JJK-käskijään.

Viime kaudella jalkapalloilun Ykkösessä EIF:n väreissä Samu Suoraniemi ei tehnyt yhtään maalia. Otteluitakin kertyi vain 12 ja peliminuutteja 605. Sunnuntaina Ykkösen avauskierroksella Suoraniemi pelasti keskisuomalaisille yhden sarjapisteen laukomalla tasoituksen JJK:n hakiessa Kotkasta tasapelin maalein 1–1.

– Jos on hyvin lämmitellyt, kivahan vaihdosta on tulla kentälle väsyneiden vastustajien sekaan, Suoraniemi myhäili.

FC KTP kävi johdossa Valeri Minkesen avausjakson lopun johto-osumalla. Loppua kohti painopiste siirtyi kotkalaismaalin suuntaan, mutta molemmat valmentajat korostivat avauspisteen tyydyttävyyttä.

– Tärkeintä oli saada tasoitus. Kotka on vaikea paikka pelata. KTP tulee olemaan sarjan kärkeä, Pasoja muistutti.

Lappeenrannan (LauTP) kasvatti Suoraniemi, 21, pelaa Ykkösessä jo viidettä kautta. Kolme vuotta meni Joensuussa Jipossa sarjapaikasta taistellessa. Samalla tilille tulivat Ykkösen viisi aiempaa maalia.

– Edellisestä tämän tason osumasta on kuitenkin aikaa niin paljon, etten edes muista sitä. Jyväskylässä on hienoa päästä pelaamaan joukkueeseen, joka on eri päässä sarjataulukkoa kuin joukkueeni ovat yleensä olleet, hymähti JJK:lle tänä keväänä jo cupissakin osunut laitalinkki.

Sopimus Suoraniemen kanssa sorvattiin parin viikon testaamisen jälkeen.

Kotkassa Suoraniemi korvasi tunnin kohdalla Settyslas Loutemalion. Hän ehti olla kentällä vain runsaan kymmenminuuttisen, kunnes löytyi maalilta täysin vapaana laittamaan pallon maltillisella kosketuksella maaliin Mikko Mannisen keskityksestä.

– Keskitys meni läpi kolmelta puolustajaltamme, henkäisi KTP-luotsi Sami Ristilä.

Hetkeä myöhemmin Suoraniemi löysi oivallisella liikkeellä myös loistavan puskupaikan.

Vaikka Suoraniemen ottelumäärä Ykkösessä lähestyy sataa, ei hän kaikilla mittareilla ole joukkueen kolmanneksi kokenein tämän tason pelimies.

– JJK:ssa pääsin talvella avauskokoonpanoonkin, mutta kieltämättä aiemmin vaihtomiehen rooli on ollut minulle tutuin.

Jossiteltavaa jäi lopulta JJK:lle. Iiro Järvinen latasi neljännellä lisäaikaminuutilla varmaankin 40 metristä laukauksen, joka ponnahti maalin yli poikkiputkesta etunurkan kohdalla. Osuma olisi jäänyt varmastikin kauden loppuun asti kesän optimistisimmaksi maaliksi, jos olisi verkkoa heiluttanut.

– Iiro, paikoista pitää tehdä, vinoilivatkin tutut Järviselle pelin jälkeen.

Eniten hiomista JJK:lle jäi erikoistilanteiden puolustamisessa. Roolitukset olivat sekaisin, mutta joukkueen onneksi isäntien hyökkäystoiminta oli talviterässä. Toisaalta tietää, että pelataan amatöörisarjaa, jos kulmapotkun jälkeinen 3-1-ylivoimahyökkäys kariutuu ensimmäiseen syöttöön kentän hyökkäyspuoliskolle pääsyn jälkeen.

JJK:n kausi jatkuu perjantaina Suoraniemen viime kauden seuran EIF:n isännöimisellä Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.