Tiältä tullaan – lättähattu puksuttaa pari sataa JYP-fania Kuopioon

Lättähattu kuskaa parisen sataa JYP-fania Kuopioon. Jussi Mutila

Eriikka Hienola

Jopa kaksi sataa JYP-fania lähti perjantaina iltapäivällä nostalgisissa tunnelmissa kohti Kuopiota ja Niiralan monttua. Punaiset, mustat ja valkoiset värit liehuivat ja lepattivat Jyväskylän asemalla iltapäivällä kahden aikaan.

Matkalla mukaan poimittiin JYP-fanijoukkoon vahvistuksia sekä Lievestuoreen että Hankasalmen asemilta. Aikatauluun oli laskettu mukaan puolisen tuntia ylimääräistä, koska lättähatun piti odotella Pieksämäellä Savon radan vapautumista.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan vastaavia tilausmatkoja tehdään Keitele-Museon kalustolla noin viidesti vuodessa. Kyseessä on Dm7-juna, jossa lättähattumaiseen tapaan pääsee nauttimaan myös autenttisesta ääni- ja tärinälisästä. Keitele-Museon toimitusjohtaja Aimo Kääriäinen toimii myös JYPin fanimatkalla konduktöörinä.

– Lättähattuun liittyy nostalgiaa. Vanhemmat muistelevat menneitä ja he haluavat näyttää lapsilleen, miten ennen vanhaan on matkustettiin. Jos pääsi pikkupoikana lättähatun kyytiin, sitä ei unohda koskaan, Kääriäinen kertoi lehdelle.

Matkustajaliikenteestä lättähatut poistuivat 1980-luvun lopulla.

Junallinen JYP-faneja on Kuopiossa hyvissä ajoin ennen illan liigaottelun alkamista. Kiekko-ottelun jälkeen juna lähtee takaisin kohti Jyväskylää ja tuo JYP-fanit sekä toivottavasti kolme sarjapistettä takaisin puolen yön maissa.

Matkalla junassa oleva JYP-fani kertoo, että matka on sujunut hyvin. Tunnelma perävaunussa on ollut paikoittain jopa hyvinkin rauhallista.

– Tyyntä ennen hurrikaania, JYP-junaan hypännyt fani toteaa.

KalPa–JYP-ottelu kaukalossa ja katsomossa alkaa kello 18.30.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut