Vehkalammen kuplahallia ei ehkä voi käyttää kesällä

Jyväskyläläinen Jesse Pasanen kävi potkimassa palloa tiistaina Vehkalammen uudessa kuplahallissa. Marko Kauko

Shahin Doagu

Vehkalammen uudessa kuplahallissa Jyväskylässä on potkittu palloa nyt vajaa viikon. Hallia käyttävät ainakin aluksi vain jalkapalloilijat. Liikuntapalvelupäällikkö Markku Kautto Jyväskylän kaupungilta sanoo, että jalkapalloseuroilta saatu palaute on ollut pelkästään myönteistä.

– Se on tietysti vähän harmi, ettei tänne sisälle mahdu yleisöä kuin parisensataa kentän laidalle seisomaan, Kautto sanoo.

Vehkalammen hallin rahoitus hoidetaan pääosin neljän pääkäyttäjäseuran vuokratuloilla. Niin sanotut ankkuriseurat JyPK ja JJK sekä Jyväskylän Komeetat ja Palokan Riento ovat sitoutuneet vuokraamaan hallia talvikausina 50 tuntia viikossa. Jäljellä olevat vuorot annetaan varausjärjestyksessä muille seuroille ja yksityishenkilöille. Vapaita vuoroja saa Kauton mukaan parhaiten aamu- ja iltapäivisin, mutta yksittäisiä aikoja voi löytyä viikonloppuisinkin.

Kauan odotettu jalkapallohalli on käytössä ympäri viikon kesään asti. Kesällä ylipainehallia ei pureta, mutta sen käytettävyydestä ei ole vielä varmuutta.

– Siitä emme ole vielä varmoja, voiko kuplahallia käyttää kesällä, kun lämpötila nousee korkealle. Viime kesänä Vehkalammen tekonurmikentällä pelattiin noin 70 ottelua ja se tietysti tuo painetta ensi kesälle järjestää tilaa muilta kentiltä.

– Uskoisin, että sateisina ja viileämpinä päivinä kuplassa pystyy hyvin pelaamaan, Kautto lisää.

Kuplahallilla on pituutta 117 metriä, leveyttä 70 metriä ja korkeutta 21 metriä. Hallin tilavuus on noin 130 000 kuutiota ja se peittää täydellisesti yhden lämmitettävän tekonurmikentän.

Katso KSML.tv:n videolta, miltä kuplahallissa näyttää. Videolla Kautto kertoo, kuinka paljon kuplahallin vuorot maksavat ja miten uusi halli on rakennettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.