JJK:n putoaminen varmistui - "Kun päättyy tää, muisto vain jää"

JJK:n putoaminen Veikkausliigasta varmistui keskiviikkoiltana. Risto Aalto

Tuomas Heikkilä

JJK:n elämänlanka Veikkausliigassa on ollut olematon jo pitkään. Laskennallisesti putoaminen toki varmistui vasta keskiviikkona, kun JJK hävisi KuPSille ja Inter voitti samaan aikaan RoPSin.

Mutta olisihan sitä luullut. Luullut, että JJK haluaa näyttää kotiyleisölleen toiseksi viimeisessä Veikkausliigan kotiottelussaan edes jotain. Olisi luullut, että se haluaisi jättää muistijäljen taistelevasta joukkueesta. Kun puolet katsojista kaikkoaa kuitenkin liigastatuksen häviämisen myötä, jäljelle jäävistä joukkueen olisi syytä pitää lujasti kiinni.

Mutta ei. Tällaisella hetkellä JJK latasi tiskiin surkean kauden surkeimman esityksensä. KuPS paukutti neljä maalia JJK:n katsellessa vierestä. Liigataivalta on jäljellä vielä kahden vieras- ja yhden kotiottelun verran. Pennosistaan tarkan penkkiurheilijan kannattaa harkita tarkoin, onko reilun kahden viikon kuluttua pelattavan JJK–HJK -ottelun pääsylippuun syytä sijoittaa ropoakaan.

Päivä kaunein sammuva on,kukka kuolee korvaamaton.Kun päättyy tää,muisto vain jää, riimitteli Junnu Vainio ja Harri Marstiohan sen hienoimmin on tulkinnut.

Tuossapa oikeastaan Harjun keskiviikkoillan päällimmäiset fiilikset.

Teurastus sai jopa jäyhän KuPS-luotsi Esa Pekosen tuntemaan sympatiaa kettuleiriä kohtaan.

– En minä pelistä niinkään halua puhua, mutta JJK:lle toivon pikaista paluuta liigaan. Se on kuitenkin rakas vastustaja meille. On tämä vähän haikeaa, voisi sanoa, että pientä luopumisen tuskaa on havaittavissa, Pekonen lausui.

KuPS johti ottelua melko tasaväkisen ensimmäisen puoliajan jälkeen 1–0. JJK:n momentum, jos sellaista oli, nähtiin 49. minuutin kohdalla. Antto Hilska karkasi yksin läpi, mutta laukoi tolppaan.

– Se oli oikeastaaan kauden koko kuva, alisuorittamista koko ajan. Ensin juodutaan tekemään hirvittävä työmäärä, että saadaan maalipaikka. Sitten kun se saadaan, viimeistely ei onnistu. Eihän meillä muita paikkoja tänään ollutkaan, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja huokasi.

Kohtalon ivaa oli vielä sekin, että lopullinen 0–2 -sinetti oli virolaistoppari Mikk Reintamin oma maali. Maanmies Ats Purjeen laukaus olisi hyvinkin saattanut mennä ohi maalin ilman Reintamin puuttumista peliin.

JJK on ajanut nuorempaa kaartia sisään edustusjoukkueeseen jo pitkään. Sama tahti jatkuu loppusyksyn kierroksilla. Konkarit, joiden sopimukset päättyvät, saanevat lämmitellä luitaan vaihtopenkillä tai kokoonpanon ulkopuolella.

– Täytyy miettiä niitä pelaajia, jotka jatkavat täällä ensi kaudella. Heiltä luulisi motivaatiota ja näyttämisen halua löytyvän. Muilla sitä välttämättä ei enää löydy, Pasoja tuumasi.

JJK kohtaa ensi sunnuntaina Turussa Interin, 20. päivä Harjulla vierailee tuleva mestari HJK ja viisi kautta kestänyt liigataival päättyy tällä erää MYPA:n vieraana 26. päivä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.