Hytönen ja Louhivaara ulos kokoonpanosta – Jalonen kehui vaisua ykköstä

Suomen päävalmentaja Kari Jalonen median ristitulessa keskiviikkona. Jussi Nukari/Lehtikuva

Tuomas Heikkilä

Leijonavalmennus on pyörittänyt kolmen ensimmäisen ottelun aikana laajaa rotaatiota ja sama jatkuu torstaina Sloveniaa vastaan. Edellisen ottelun huilanneet Jarkko Immonen ja Teemu Hartikainen palaavat kolmosketjuun Antti Pihlströmin kavereiksi, katsomovuorossa ovat puolestaan J-P Hytönen ja Ossi Louhivaara. Maalilla jatkaa edelleen kaksi nollapeliä putkeen torjunut Pekka Rinne.

- Syvyyspelaajat tulevat mukaan. Haluamme käyttää koko materiaalia, se on suunniteltu juttu, päävalmentaja Kari Jalonen perusteli muutoksia.

Slovenia haastoi tiukasti Slovakiaa tiistaina LA Kingsin supertähden Anze Kopitarin johdolla ja oli kaksi erää pelillisestikin niskan päällä. Jänne ei kuitenkaan kestänyt 1-0 -johdon pitämistä saati sen kasvattamista ja Slovakia rutisti lopulta 3-1 -voiton. Hyväjalkaista joukkuetta vastaan pitää pelata hyvällä rytmillä.

- Oleellista on löytää hyvä rytmi kaikilla neljällä kentällisellä. Sieltä pitää saada se tempo siihen peliin. Slovenia kuormittaa aika paljon kärkiketjujaan, Jalonen selvitti.

Petri Kontiolan niin sanottu ykkösketju on kerännyt kisojen aikana kritiikkiä, syystäkin. Ketjunjohtaja on kolmen kierroksen jälkeen edelleen kiikaritehoilla kuten myös toinen laitahyökkääjä Tuomo Ruutu. Juhamatti Aaltoselle merkattiin Norja-ottelussa kaksi kakkossyöttöä Joonas Kemppaisen viidellä kolmea vastaan iskemiin maaleihin.

Hattua ei ole siis syytä heitellä ilmaan, ainakaan vielä. Koko edellä mainittu orkesteri on ollut kaukana parhaasta tasostaan, ennen muuta Kontiola, joka on tehnyt koko kaudella vain yhden (1) maalin.

Fakta on, että kovissa peleissä Suomi tarvtisee tältä kolmikolta kovempaa panosta, muuten tulee noutaja. Päävalmentaja puolusti kuitenkin ykköskolmikkoaan.

- Kontiolan ketju pelasi maanantaina Norjaa vastaan hyvän pelin. Hyökkääminen oli jo huomattavasti suoraviivaisempaa ja he ratkoivat homman ylivoimalla, Jalonen tuumasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.