Taas nollapeli, taas voitto - Kopitar ylisti leijonia

Joonas Kemppainen toimittamassa kiekkoa Gasper Kroseljin vartioimaan Slovenian rysään. Jussi Nukari/Lehtikuva

Tuomas Heikkilä

Slovenian aiempien rykäisyjen perusteella olisi voinut jotain muuta kuvitella, tai ainakin toivoa, mutta ei siitä sitten oikein peliä tullutkaan.

Leijona hotkaisi lätkälilliputin suihinsa kuudessa ja puolessa minuutissa, kun Leo Komarov ja Petri Kontiola avasivat turnauksen maalitilinsä, ykkössentteri Kontiola samalla myös pistetilinsä. Suomi olisi voinut mättää helposti pari-kolme osumaa jo avauserässä, mutta jäi vielä tässä vaiheessa kahteen, vaikka pelasi kertaalleen ylivoimaakin.

Slovenia sai ensimmäisen 20-minuuttisen aikana kolme kiekkoa kohti Pekka Rinnettä, näistä ainoastaan supertähti Anze Kopitarin laukaus täytti varsinaisen maalipaikan määreet.

Toisessa erässä Suomi räpsäytti niin ikään kahteen otteeseen. Aleksander Barkov napautti Joonas Donskoin "takapatjareboundista" jo reilun minuutin pelin jälkeen, suorahyökkäyksen käynnisti Jussi Jokinen. Ottelun ensimmäinen ylivoimamaali puolestaan nähtiin reilut neljä minuuttia ennen erän loppua, kun Joonas Kemppainen toimitti kiekon pömpeliin "omalta paikaltaan" maalin edustalta. Kemppainen on rohmunnut turnauksessa jo 3+4 pistettä ja pistepörssissä sijalla 4.

- Kun pääsee ylivoimaa pelaamaan, pitää pisteitäkin tulla. Pitää olla sen vastuun arvoinen, Kemppainen filosofoi.

Kolmannessa erässä "jännättiin" lähinnä kahta asiaa: pitääkö Pekka Rinne kolmannen nollan putkeen ja kasvaako hänen torjuntamääränsä ottelussa yli kymmeneen. Molemmat toteutuivat, kun torjuntoja kertyi yhteensä 13 ja nollakin säilyi.

Slovenialla ei ollut missään vaiheessa mitään mahdollisuuksia. Annetaan päävalmentaja Matjaz Kopitarin tiivistää kupletin juoni.

- Pelasimme erittäin hyvin luistelevaa ja kurinalaista joukkuetta vastaan. Suomi teki jäällä pelkästää oikeita asioita. Tämä oli meille hyvää ja kovaa oppia, Kopitar summasi.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen saattoi jälleen hyristä tyytyväisyydestä. Kolmas peräkkäinen voitto ja kolmas peräkkäinen nollapeli antavat toki syytäkin.

- Kahden välipäivän jälkeen oli runsaasti energiaa. Ei meillä ollut heikkoja lenkkejä. Lähtö oli niin kova, että kaveri ei pystynyt vastaamaan. Saatiin heistä ote ja pystyttiin pitämään se loppuun asti, Jalonen totesi.

Leijonat pyrki ahnaasti nopeisiin suorahyökäyksiin. Sloveniaa vastaan sen kummempia variaatioita ei tarvinnut käyttää.

- Kääntömomentti oli mahdollinen, kun Slovenia käytännössä karvasi yhdellä. Vaihdettiin kuitenkin viiveellä, Jalonen selvitti.

Alkulohkon loppuohjelman myötä vastus taas kovenee. Lauantaina vastaan asettuu Slovakia, maanantaina Valko-Venäjä ja tiistaina Venäjä. On selvää, että muutama napsu pelaamiseen pitää jostain löytää. Se, mikä riittää Tanskan, Norjan ja Slovenian nollaamiseen, ei riitä edellä mainitun kolmikon kyydissä.

- Erittäin tärkeät ja kovat pelit edessä Lopulliset sijat ratkaistaan lauantain, maanantain ja tiistain aikana. Hyvällä itseluottamuksella mennään, Jalonen luonnehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.