Tällä kertaa jää kesti, mutta Suomi ei – Näkyvä osui

Martin Johansson ujutti 3–1-johdon Ruotsille ajassa 35.44. Anders Wiklund

STT

Maamme-laulu jäi tällä kertaa edellistä lyhyemmäksi, mutta pelistä tuli täysimittainen.

Kun Suomen ja Ruotsin jääkiekkomaajoukkueet kohtasivat perjantaina Vesteråsissa, laulaja Helena Salo esitti Maamme-laulusta kaksi säkeistöä, mutta peli jäi runsaan yhden erän mittaiseksi jään pettämisen takia. Sunnuntaina Tukholman Globenissa Salo lopetti Maamme-laulun yhden säkeistön jälkeen, ja tällä kertaa jää kesti pelaamista koko EHT-sarjan kaksoismaaottelun toisen osan verran. Ottelun päätteeksi Globenin taululla olivat numerot 3–2 Ruotsille.

Päävalmentaja Kari Jalosen seuraava mahdollisuus ohjata pelaajia vaihtopenkiltä tulee vasta huhtikuun alussa, kun Suomi pelaa kaksi maaottelua Sveitsiä vastaan ja aloittaa valmistautumisen toukokuun MM-kisoihin.

– Tietenkin oli harmi, että perjantaina jäi peli pelaamatta, tämä jäi aika lyhyeksi, Jalonen sanoi puhelimitse pelin jälkeen.

– Se on selvä, että nyt täytyy matkustaa Suomeen, katsoa nauha ja analysoida se, Jalonen jatkoi.

Maajoukkueen valmennus käyttää helmi- ja maaliskuun pelaajatarkkailuun. 

– Nämä sarjat, mitä Euroopassa pelataan, palvelevat tietenkin meitä. Nyt odottelemme, että pudotuspelit lähtevät käyntiin ja valmennuksella on pelaajatarkkailua Euroopassa. Maaliskuussa käymme myös Jere Lehtisen kanssa Pohjois-Amerikassa.

Potentiaalisten MM-pelaajien määrä on päävalmentajan papereissa vielä suuri.

– Lähempänä kuuttakymmentä pelajaa on Euroopasta, joita alamme miettiä: Ja sitten pelaajat Pohjois-Amerikasta, joista emme tiedä, ketkä ovat käytettävissämme. Mutta tietenkin muuttujia on niin paljon, että nyt täytyy antaa vain ajan kulua, Jalonen sanoi.

Suomi oli vahvempi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ja pääsi pari kertaa huippupaikkoihin, mutta Ruotsin maalivahti Markus Svensson venyi useisiin huipputorjuntoihin. Erän puolivälissä Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts piti kiihkeän aikalisän ja sai sytytettyä pelaajansa.

Ottelun ensimmäisen maalin teki silti Suomi. Suomen nopea vastahyökkäys päättyi Mikko Kousan poikittaissyöttöön Kristian Näkyvälle, jonka laukaus painui vasempaan alakulmaan ajassa 18.11. Ruotsi kuitenkin tasoitti pelin jo 17 sekuntia myöhemmin, kun Staffan Kronwall ohitti Atte Engrenin siirretyn rangaistuksen aikana.

Kaksikymmentä sekuntia myöhemmin Ruotsi meni johtoon. Aloituksen jälkeen Suomen alin mies Anssi Salmela ryntäsi maila edellä ulos tilanteesta, ja seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Nicklas Danielsson laukoi 2–1.

Toisessa erässä Suomi ja erityisesti kaksi kärkiketjua olivat vaikeuksissa. Janne Niskala menetti alimpana miehenä kiekon Martin Johanssonille, joka ujutti 3–1-johdon Ruotsille ajassa 35.44. Suomen erän kolmas ylivoima tuotti kavennuksen 14 sekuntia ennen toista erätaukoa. Anssi Salmelan laukaus vaihtoi kaksi kertaa suuntaan ruotsalaispelaajasta ja valui maaliin Jonas Junlandin mailasta.

Kolmannen erän puolivälissä Suomi joutui kahden miehen alivoimalle, kun Janne Jalasvaara vetäisi Oskar Sundqvistia mailalla kasvoihin ja sai 2+2 minuuttia. Suomi selvitti pitkän alivoiman, mutta ei saanut enää tasoitusta aikaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut