Perrin pettyi ja kyynelehti – "Halusin päättää urani JYPissä"

JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni (vas) kertoi JYP-kapteeni Eric Perrinin uran loppumisesta hurrikaaniseurassa. Jossain muualla uraansa jatkava Perrin purskahti kyyneliin. Aalto Risto

Tuomas Heikkilä

JYP löi maanantaina virallisen vahvistuksen asialle, joka on ollut spekuloinneissa jo pitkään. Eric Perrinin tarina hurrikaaniseurassa päättyy tähän kauteen. 39-vuotias keskushyökkääjä pelaa vielä ainakin ensi kauden, mutta jossain muualla.

– Teimme Ericin kanssa kaksivuotisen sopimuksen kaksi vuotta sitten. Siinäkin paperissa oli jo vuosi enemmän kuin kumpikaan osasi alun perin odottaa. Sen jälkeen oletus oli, että hänen uransa päättyy tähän kauteen, JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni perusteli.

– JYPissä on jo tehty tiettyjä ratkaisuja sen mukaisesti, että Eric ei enää pelaa. Kun hän päätti vielä jatkaa uraansa, meillä ei ollut enää resursseja mahdollisuuksia reagoida siihen, Tyni lisäsi.

– Tämä asia on niin iso, että halusimme tulla sen kanssa rehellisesti ulos.

JYPin pelaajabudjetti tälle kaudelle oli hieman yli 2,5 miljoonaa euroa. Tynin mukaan summa putoaa ensi kaudeksi noin 15 prosentilla.

Toimitusjohtajan vieressä Hippoksen aitiossa numero 18 istui Perrin, joka ei onnistunut nieleskelemään kyyneleitään, vaikka urhoollisesti yritti. Veteraanihyökkääjästä näki kilometrien päähän, että koville ottaa.

– Prosessi on ollut rehellinen ja avoin koko ajan, mutta totta kai se on iso pettymys, että tämä päättyy näin, Perrin sanoi.

– Kun tulin tänne takaisin reilut neljä vuotta sitten, ajattelin, että päätän urani JYPissä. Toisaalta en osannut silloin ajatella, että pelaan näin pitkään, hän jatkoi.

Perrinin mukaan uran jatkaminen on ollut viime vuosina aina koko perheen yhteinen päätös. Niin tälläkin kertaa.

– Minulla on loistava kiekkovaimo, Perrin hymyili kyynelten takaa.

– Hän ymmärtää sen, että rakastan yhä peliä ja haluan jatkaa, kun homma luistaa, Perrin selvitti.

JYP-kippari halusi kuitenkin korostaa, että jäähyväisten aika ei ole vielä.

– Fokus on nyt siinä, että pelaamme vahvan runkosarjan lopun ja siihen loistavat pudotuspelit päälle. Vasta sen jälkeen on aika miettiä muita asioita, Perrin korosti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.