Ruotsi kovaan EM-lohkoon, Islannilla melko hyvä arpaonni

STT

Islannissa hymyillään vienosti, Ruotsi olisi voinut päästä helpompaankin lohkoon. Näin voisi tiivistää jalkapallon miesten EM-turnauksessa mukana olevan Pohjoismaiden kaksikon arpaonnen.

Ranskassa ensi kesänä pelattavan EM-turnauksen lohkot arvottiin Pariisissa. Erittäin kovia lohkoja ovat muun muassa E ja D. Ruotsin seurana E-lohkossa ovat maailmanlistan ykkönen Belgia, kestosuosikki Italia ja yllätysvalmis Irlanti.

D-lohkon nelikko on hallitseva EM-voittaja Espanja, Tshekki, Turkki ja Kroatia.

– Kova lohko. Vahvoja joukkueita. Jalkapallo on kuitenkin peli, jossa 22 miestä jahtaa palloa 90 minuuttia, ja lopussa Turkki sanoo viimeisen sanan, Turkin tähtipelaaja Arda Turan kirjoitti leikkisästi Twitterissä.

Hän mukaili Englannin takavuosien tähden Gary Linekerin kuuluisaa sanontaa: "Jalkapallo on yksinkertainen peli, jossa 22 miestä juoksee pallon perässä 90 minuuttia, ja lopussa Saksa voittaa."

Linekerin vanha viisaus saattaa toteutua myös Ranskassa, sillä hallitseva maailmanmestari Saksa on yksi suurimmista voittajasuosikeista.

Alkulohkossa se kohtaa Ukrainan, Puolan ja Pohjois-Irlannin. Saksan pitäisi selvittää tiensä jatkoon ilman suuria ongelmia.

Islanti pelaa F-lohkossa, jonka muut joukkueet ovat Portugali, Itävalta ja Unkari. Cristiano Ronaldon tähdittämä Portugali on aina vaarallinen, Itävalta pelasi loistavat karsinnat ja Unkari eteni jatkokarsinnoista lopputurnaukseen.

Vaikka Islanti olisi voinut päätyä nähtyä kovempaankin lohkoon, helpolla se ei Ranskassa pääse.

EM-kisoissa nähdään myös Englannin ja Walesin kohtaaminen, sillä maat ovat Venäjän ja Slovakian kanssa B-lohkossa.

– Ottelustamme tulee kahden hyvän joukkueen mahtava peli. Englanti on yksi parhaista joukkueista, Walesin päävalmentaja Chris Coleman intoili Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle.

Kisaisäntä Ranska on A-lohkossa yhdessä Romanian, Albanian ja Sveitsin kanssa. EM-turnaus pelataan kesä–heinäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.