Blatter valittaa toimintakiellosta, Fifa pohtii vaalin lykkäämistä

Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter (vas.) on valittanut hänelle langetetusta toimintakiellosta. Uefan puheenjohtaja Michel Platini aikoo tehdä samoin. Fabrice Coffrini / AFP

STT, TT, Reuters

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Sepp Blatter on jättänyt valituksen Fifan eettisen komitean hänelle määräämästä 90 päivän toimintakiellosta. Blatterin tavoin määräaikaiseen toimintakieltoon joutunut Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Michel Platini aikoo myös valittaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Fifa pohtii puheenjohtajavaalin lykkäämistä Blatterin ja Platinin toimintakieltojen takia. Blatterin on tarkoitus toimia Fifan puheenjohtajana 26. helmikuuta asti, ja ennen hiljattain puhjennutta uutta skandaalia Platini oli hänen vahvin seuraajaehdokkaansa. Platinin tukirintama kuitenkin horjuu, sillä Englannin jalkapalloliiton puheenjohtaja Greg Dyke on ilmoittanut vetävänsä tukensa Platinille, jos ranskalaisen todetaan "käyttäytyneen epärehellisesti".

Fifan hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 20. lokakuuta Zürichissä. Ylimääräistä kokousta vaativat muiden muassa Englannin ja Saksan jalkapalloliitot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut