Hyypiän itseluottamus on taas kunnossa

Mikael Hoikkala?/STT

Sami Hyypiän valmennusura alkoi Saksassa lupaavasti. Sitten lässähti, eikä seuraava yritys Englannissa onnistunut alkuunkaan.

Nyt Hyypiä kokeilee uutta alkua Sveitsissä. Hänet nimettiin perjantaina FC Zürichin päävalmentajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

– Brightonista lähdön jälkeen olen katsonut paljon pelejä ja pystynyt viettämään myös aikaa perheeni kanssa. On ollut aikaa analysoida, miten voisin kehittyä valmentajana, Hyypiä kertoi Blick-lehden televisioimassa lehdistötilaisuudessa.

– Toki joskus herää epäilyksiä omia kykyjä kohtaan, mutta minä löysin itseluottamukseni takaisin parissa viikossa. Nautin työstäni suuresti.

Hyypiä seuraa tehtävässä Urs Meieria, joka sai potkut elokuun alussa. Meierin apureina toimineet Massimo Rizzo ja Alex Kern jatkavat myös Hyypiän tiimissä.

– Olen niitä ihmisiä, jotka tulevat toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Ei ole mitään syytä pelätä vanhan valmennustiimin kanssa työskentelyä. Haluan oppia tuntemaan heidät mahdollisimman nopeasti ja tuoda omat ideani mukaan,

Zürich sijoittui viime kaudella Sveitsin liigassa kolmanneksi. Tämän kauden Eurooppa-liigan karsinnassa pelit jäivät yhteen kierrokseen, kun Dinamo Minsk oli vahvempi yhteismaalein 2–1.

FCZ:n puheenjohtaja Ancillo Canepa hehkutti sitä, että seura haki valmentajakseen tunnettua nimeä ja onnistui siinä.

– Meillä on erittäin hyviä kokemuksia suomalaisista. Emme kuitenkaan keskustelleet nyt Hannu Tihisen kanssa, Canepa kertoi.

Tihinen pelasi Zürichissä vuosina 2006–10. Hän oli maajoukkueessa Hyypiän pitkäaikainen topparipari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.