Näin musertavan ylivoimainen on Volkswagen - Onko tässä mitään järkeä?

Sebastien Ogier (vas.) on hallinnut MM-sarjaa näytöstyyliin. Jari-Matti Latvalalla on ollut nihkeämpää, mutta Volkswagen on silti menossa jälleen kohti merkkimestaruutta. Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tuomas Heikkilä

Volkswagen on hallinnut tämän kauden MM-sarjaa mielin määrin. Sebastien Ogier on voittanut seitsemästä MM-rallista viisi, Jari-Matti Latvala yhden. Eikä siinä suinkaan vielä kaikki.

Ogierilla on viiden voittonsa lisäksi yksi kakkossija, Latvala puolestaan on ollut kakkonen kertaalleen. Volkkarin niin sanotussa kakkostiimissä ajava kolmas pilotti Andreas Mikkelsen on ilman voittoa, mutta hänellä on plakkarissaan yksi kakkossija ja neljä kolmossijaa. Merkki on napsinut kaksi kolmoisvoittoa (Monte Carlo ja Portugali) sekä yhden kaksoisvoiton (Puola) ja jäänyt ainoastaan täysin vihkoon menneessä Argentiinan rallissa ilman palkintopallisijoitusta. Argentiinan rallin kiireisin oli Kris Meeke Citroenillaan.

- Volkswagenilla oli siellä epäonnea, Meeke kuittaa huhtikuiset tapahtumat.

- Täällä talli on niin vahva, että heidän syrjäyttämisensä kärjestä on todella vaikeaa. Yritän vain pysyä mahdollisimman lähellä, katsotaan mitä tapahtuu, hän lisää.

Volkswagenilla on tällä kaudella ajettu 13 palkintopallisijoitusta 21 mahdollisesta. Citroen ja Hyundai ovat olleet pallilla kolmesti, Ford kaksi kertaa.

71 prosenttia maksimista

Valmistajien MM-sarjan taulukkoon kirjataan Volkswagenin ykköstallin osalta Ogierin ja Latvalan saavuttamat pisteet, tosin Power Stagen ylimääräiset MM-pisteet merkitään ainoastaan kuljettajien henkilökohtaiseen kilpailuun.

Latvalan kausi on ollut täynnä huonoa tuuria ja sen seurauksena töysäläinen on ajoittain alisuorittanut ja yliyrittänyt. Siitä huolimatta Volkswagenin ykköstiimillä on nyt kasassa 214 MM-pistettä. Se on peräti 71 prosenttia maksimimäärästä.

Jo nyt on päivänselvää, että Ogier voittaa kolmannen peräkkäisen kuljettajien MM-tittelinsä eikä Volkswagenin kolmatta peräkkäistä merkkimestaruuttakaan oikeastaan mikään uhkaa.

Ei, vaikka kautta on Jyväskylä mukaan lukien vielä kuusi osakilpailua jäljellä.

- Ei mulla ole enää (kuljettajien) mestaruus mielessä. Keskityn yksittäisiin kilpailuihin. Onnistuminen tällä paikkaisi paljon ja antaisi fiilistä, Latvala tiivistää lähtökohdat.

KULJETTAJIEN MM-TILANNE (7/13):

1. Sebastien Ogier (VW) 1612. Andreas Mikkelsen (VW) 833. Mads Östberg (Citroen) 694. Jari-Matti Latvala (VW) 665. Thierry Neuville (Hyundai) 58

VALMISTAJIEN MM-TILANNE (7/13):

1. Volkswagen 2142. Citroen 1253. Hyundai 1234. Ford (M-Sport) 114

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.