Ylivoiman nöyrä ykköspyssy on pidetty piilossa – "Kovia äijiä"

Jarkko Immonen maskimiehen puuhissa viime sunnuntain Tanska-ottelussa. Jussi Nukari/Lehtikuva

Tuomas Heikkilä

Ostravassa uransa kuudensia MM-kisoja pelaava Jarkko Immonen alkaa olla Leijonissa osastoa kokenut sotaratsu. MM-debyytin 2009 jälkeen hän on pelannut maajoukkueen kaikki arvoturnaukset kevään 2013 MM-kisoja lukuun ottamatta. Ne jäivät väliin pienten kolhujen vuoksi.

Bratislavan mestaruushumun maalikuningas touhuaa nyt melko erilaisessa roolissa kuin aiemmin. MM-jäillä Rantasalmen mies on totuttu näkemään tuloksentekoroolissa, noin 16 minuutin ottelukohtaisella peliajalla ja ainakin jonkinlaisella ylivoimavastuulla. Nyt minuutteja on kertynyt ottelua kohden alle 13, eikä ylivoimassakaan ole Immosta näkynyt. Yhden ottelun hän istui jopa katsomossa.

Mutta kuten tunnettua, Immonen ei valita.

- Ihan hyvältä on tuntunut, mutta tosiaan vähän erilaista hommaahan tämä on ollut, Immonen tuumasi välipäivän harjoituksen jälkeen.

- Meidän ketjun homma on lyödä painetta vastustajan päätyyn, simppeliä peliä, hän lisää.

Immonen on ollut MM-jäillä vuosien varrella tuhoisa ylivoimapyssy. 19:sta MM-kisamaalistaan hän on iskenyt peräti 12 ylivoimalla. Luulisi sen nyt vähän korpeavan, kun ylivoimassa touhuavat muut miehet.

- Ei se yv-vastuun puuttuminen haittaa, täällä on kovia äijiä, Immonen kuittaa asian olankohautuksella.

- Jokainen hyväksyy sen mitä saa ja tekee hommia. Ei siinä ole Leijonissa koskaan ollut mitään ongelmaa.

Leijonavalmennus on pyörittänyt koko porukan rotaatiota. Joukkue pelaa kahdeksalla pakilla ja jokainen 14 hyökkääjästäkin on saanut vähintään yhden ottelun vyölleen.

- Kaikilla on pelituntuma ja hyvä tatsi päällä. Ei se muuta meidän pelaamista, se on ihan sama ketä siinä on. Systeemit on samat, Immonen sanoo.

Lauantain Slovakia-ottelussa on kasassa jälleen vahvasti JYP-taustainen ketju, kun Ossi Louhivaara korvaa jälleen Teemu Hartikaisen. Toisella laidalla pörrää Antti Pihlström, joka on ainoana kolmosketjulaisena pelannut kisojen jokaisen ottelun.

- Kovaahan ne menee tuolla laidoissa. Yritän vaan pelata niille kiekkoa syvään, Immonen luonnehtii ketjuaan.

Immonen pelaa Leijonissa jo viidennen päävalmentajan alaisuudessa, kun maajoukkuepelit alkoivat jo Raimo Summasen aikakaudella 2003-04. Sen jälkeen puikoissa on ollut Erkka Westerlund kahteen otteeseen, Doug Shedden, Jukka Jalonen sekä nyt Kari Jalonen.

- Pieniä juttuja, puolustuksellisia asioita. Pääsääntöisesti meininki on ollut kaikilla aika lailla sama, mutta jokaisella koutsilla on omat pikku juttunsa, Immonen selvittää.

- Puolustusalueella yritetään mennä vähän nopeammin päälle ja tuplaamaan ja keskialueelle vähän jotain uutta. Koko ajan lätkään kehittyy uusia juttuja ja joka puolellahan niitä pitää seurata, hän lisää.

Ainakin ulospäin joskus kontrollifriikkinä tunnetusta Jalosesta on välittynyt Ostravassa rennonletkeä kuva. Immosen mukaan leijonaleirin sisälläkään ei jäpitetä.

- On ihan rento meininki. Nopeasti käydään asiat läpi joukkueena ja sen jälkeen enemmän viisikkotasolla ja ketjuina, hän kertoo.

Sävelet lauantain Slovakia-otteluun ovat selvät. Vastustaja pelaa kuin kotijäällään, kun rajalle on Ostravasta vain kivenheitto. Naapurimaan jokainen Ostravan ottelu on ollut loppuunmyyty.

- Yksilötaitoa niillä on paljon, pitää pysyä iholla ja lähellä koko ajan, Immonen tietää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.