Lindbohm laukoi NHL-uransa ensimmäisen maalin

Raiko Häyrynen / ST

Suomalaispuolustaja Petteri Lindbohm teki uransa ensimmäisen NHL-maalin, kun hänen joukkueensa St. Louis nuiji Bostonin 5–1. Uransa kymmenettä NHL-ottelua pelannut Lindbohm tasoitti tilanteeksi 1–1 lyöntilaukauksellaan toisen erän alussa.

Kiekko kimposi debyyttiotteluaan pelanneen Bruins-vahti Malcolm Subbanin hanskan ja selän kautta verkkoon.

– Hienoa. Olen odottanut tätä pitkään. Se oli kaksi syöttöä ja siitä oli helppo laukoa. Olemme harjoitelleet (Vladimir) Tarasenkon kanssa, Lindbohm sanoi NHL:n kotisivuilla.

Lindbohmin, 21, ilta oli hieno, mutta Bruinsin maalivahtien ilta ei. Subban torjui kaikki kolme Bluesin laukausta ensimmäisessä erässä, mutta toisen erän ensimmäiset kolme laukausta upposivat kaikki tulokasmaalivahdin taakse. Blues teki viisi maalia, vaikka laukoi vain 15 kertaa kohti Bruinsin maalia.

Lepopäivää viettänyt Tuukka Rask hälytettiin maalille, ja hän pelasi runsaat 28 minuuttia ennen kuin Subban vaihdettiin takaisin peliin. Rask torjui seitsemän laukausta, mutta päästi kaksi taakseen.

– Tietenkään en olisi halunnut debytoida näin. Minun täytyy katsoa tämä peli ja käydä läpi asiat, jotka tein väärin. Olin liian syvällä kaikissa kolmessa maalissa, Subban myönsi.

– Ei tässä ole selityksiä, kiekko täytyy pysäyttää. En antanut itselleni mahdollisuutta torjua, Subban jatkoi.

Bluesin venäläishyökkääjä Vladimir Tarasenko teki kaksi maalia ja ylitti Bluesin nuorimpana pelaajana (23 vuotta ja 70 päivää) 30 maalin rajan sitten Brendan Shanahanin, joka teki saman kaudella 1991–1992 seitsemän päivää Tarasenkoa nuorempana.

– Olen ylpeä siitä. Pääsin ensimmäisen kerran 30 maalin yli Bluesissa ja vielä kotiyleisön edessä. Oli vaikeaa, kun olin jumissa 29 maalissa ja yritin jokaisessa vaihdossa maalia. Haluan kiittää joukkuetovereitani ja ketjukavereitani, Tarasenko sanoi.

Jori Lehterä sai syöttöpisteen Tarasenkon toiseen maaliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.