Viimeinen valssi hyisellä Harjulla

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: HJK varmisti viidennen peräkkäisen mestaruutensa edellisellä kierroksella kaksi viikkoa sitten, kun se kepitti RoPSin puhtaasti 3–0. Ylivertaisilla resursseilla muihin liigaseuroihin nähden operoiva stadilaisryhmä on hävinnyt viimeksi kesäkuun 16. päivä, kun Honka oli paikallisväännössä parempi maalein 1–0. Klubi on on ottanut tällä kaudella käkeen yhteensä vain neljä kertaa, kaikki 13 ensimmäisen kierroksen aikana. Seuraavan 18 rundin saldo on 13 voittoa ja viisi tasapeliä.

Veikkausliigan historia tuntee 12 JJK:n ja HJK:n kohtaamista. Kettunuttujen tulokaskaudella sekä Jyväskylässä että Helsingissä pisteet tasattiin 1–1. Kaksi vuotta sitten Klubi kapsahti kotonaan 0–0 -tasuriin, muuten se on aina kellistänyt JJK:n keskinäisissä kohtaamisissa. Nyt on siis viimeinen sauma vähään aikaan ottaa historiallinen voitto. Kaikki muut joukkueet taisivatkin liigataipaleen aikana tulla kaadetuiksi.

HJK-luotsi Sixten Boström tuskin komentaa Harjun hyiselle sametille parasta mahdollista miehistöään. Nuoriso-osasto saanee vastuuta, kuten JJK:llakin. Kotijoukkueen sairaslistalla ovat Jordi van Gelderen, Janne Korhonen, Parick Poutiainen, Mikko Manninen, Niko Markkula ja Santeri Ahola.

Oman haasteensa JJK:lle otteluun asettaa tauon aikainen harjoittelu. Kun nuorisomaajoukkueiden mukana oli viisi pelaajaa ja lisäksi Mikk Reintam edusti viroa, sai päävalmentaja Juha Pasoja harjoituksiin jalkeille vain kahdeksan kaveria.

ARVIO: Karu fakta on se, että HJK voittaa, jos sitä vain riittävästi hotsittaa. JJK kimmertää väkisinkin ainakin yhden maalin, mutta omissa kolisee vähintään 2–3 kertaa.

SEURAA HEITÄ: Kuka muistaa vielä Urheilulehden Veikkausliiga-ennakon? Kannessa komeili "Benno Kultajalka", JJK:n laitapakki Benno Hanslian. Liigapelit ovat kuitenkin olleet pariikymppiselle nuorukaiselle liian kovaa leikkiä. Pikkupoikana HJK:n kaupunginosajoukkueessa uransa aloittaneen Hanslianin JJK-sopimus on voimassa syksyyn 2015. Kausi Ykkösessä ei välttämättä tekisi ollenkaan pahaa.

Eero Markkanen siirtyi lainasopimuksella JJK:sta HJK:hon aivan siirtoikkunan sulkeutumisen kynnyksellä. Vastuu Klubissa on jäänyt vähäiseksi. Avauksessa Markkanen ei ole ollut kertaakaan ja maalitilikin on HJK:ssa vielä avaamatta. JJK:ssa Markkanen osui tällä kaudella neljä kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.