Jalkapallon Ranska-otteluun muutama yllätysnimi

STT

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen ei pahemmin yllättele pelaajavalinnoillaan, mutta nyt poissaolot siihen pakottivat. Ranskaa vastaan ensi tiistaina pelattavaan MM-karsinnan päätösotteluun nousivat mukaan sellaiset nimet kuin Tapio Heikkilä ja Timo Furuholm, ja lähelle pääsi myös pari muuta miestä.

HJK:n mestariryhmässä varmasti puolustanut Heikkilä, 23, matkaa Pariisiin pitkälti siksi, että kapteeni Niklas Moisander jää pois jalkavamman takia.

- Hän on pelannut hyvän kauden. Hienoa saada hänet mukaan kokemattomana, verrattain nuorena puolustajana, Paatelainen totesi debytantista.

Heikkilä saa omalta osaltaan paikata maajoukkueen topparipulaa. Moisanderin ohella myös Juhani Ojala on sivussa loukkaantuneena. Paatelainen kuitenkin muistuttaa, että Suomi on pelannut jo pitkään suht' laajalla ringillä.

- Ei minulla ole huolta siitä, etteikö homma toimisi, päävalmentaja kuittasi puolustusprobleemat.

Heikkilä on yksi kuudesta HJK-pelaajasta ryhmässä. Klubilaisista pois jäi kuitenkin Mikael Forssell, jonka esiintymiset näissä karsinnoissa jäivät 13-minuuttiseen Valko-Venäjää vastaan kesäkuussa. Forssell oli Paatelaisen mietteissä, samoin kuin Hongan tykki Tim Väyrynen, mutta kummankin nimen yli vedettiin lopulta viiva.

- Väyrynen ansaitsee A-maajoukkuepaikan. Katsoin kuitenkin, että hänelle on edullisempaa ja tärkeämpää pelata kaksykkösissä ja on siellä yksi tukipelaajista. Parempi vielä siellä, kuin rivimiehenä A-maajoukkueessa, Paatelainen kertoi.

- Forssellillakin maaleja on syntynyt hyvin viime aikoina, mutta tähän otteluun lähdetään muilla.

Furuholm on yksi noista muista. Tällä hetkellä Saksan kolmostasolla maaleja tekevä hyökkääjä on päässyt MM-karsinnassa kentälle varttitunniksi, kesällä Valko-Venäjällä. Paatelainen kuitenkin vakuuttui, kun kävi katsomassa Furuholmia Saksassa.

- Erinomaista liikettä ja maaliahneutta, päässyt maalien makuun. Hän on terävässä kunnossa, Paatelainen hehkutti.

Itse ottelua Paatelainen ennakoi todella kovaksi, vaikka ottelulla ei karsintasijoitusten kannalta olekaan Suomelle merkitystä.

- Kirveet selkään ja Ranskan kimppuun, asennetta painottava Paatelainen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.