Tilanne on erinomaisen huolestuttava

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: JJK:n pelillinen jämäköityminen aineellistui ennen taukoa kauden avausvoitoksi MYPA:n vieraana, mutta torstaina Pietarsaaressa siitä oli jäljellä vain muisto. JJK hyökkäsi kehnosti ja puolusti käsittämättömän pehmeästi eikä Jaron 3-0 -voitossa ollut tippaakaan liikaa.

Päävalmentaja Kari Martosen mukaan joukkue oli paussin aikaisissa treeneissä energinen. Niin tai näin, pelikentällä se oli ainoastaan aneeminen. Ksml.fi:n näkemys kettunuttujen ongelmakohdista avattiin tässä jutussa reilut kaksi viikkoa sitten, joten niitä on turha tähän enää uudelleen kirjoittaa. Sen toki voi lyhyesti todeta, että tilanne on erinomaisen huolestuttava. Vanha konna Juha Malinen piiskaa FC Lahden pomminvarmasti pois putoajan paikalta, joten JJK tarvitsee totaalisen täyskäännöksen. Tasapelit eivät enää riitä mihinkään, joukkueen pitäisi ottaa pari-kolme voittoa peräkkäin saadakseen itseluottamuksensa edes kelvolliselle tasolle.

MIFK majailee 18 pisteellään tukevasti liigan keskikastissa. Joukkue romahti reilu kuukausi sitten MYPAlle 0-4, mutta sen jälkeen kuudessa pelissä sen verkkoon on toimitettu vain seitsemän palloa. Tiivistä alakertaa joukkue kaipaakin, kun hyökkäyspelin primus motorin Pettteri Forsellin kausi päättyi loukkaantumiseen jo toukokuussa. JJK:n sairastuvalla jatkavat pitkäaikaispotilaat Janne Saksela sekä Antto Hilska. Kauden avausottelussa Maarianhaminassa takareitensä loukannut Eero Markkanen palasi liigapeleihin Jaro-ottelussa ja pelasi parisenkymmentä minuuttia.

Tilastonikkareille tiedoksi, että MIFK on voittanut liigahistorian aikana Harjulla vain kaksi kertaa, vuosina 2009 ja 2010. Peräkkäisiä hukkareissuja on kasassa jo neljä. Lisäksi joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet varsin runsasmaalisia. Kumpikin on iskenyt niissä keskimäärin kaksi osumaa.

ARVIO: Lähihistorian surullisista Harjun-vierailuistaan huolimatta MIFK hölkkää areenalle suosikkina. Voittaminen on JJK:lle niin tuskaisen vaikeaa, että se ei välttämättä pysty kauden ensimmäiseen kotivoittoon, vaikka kaveri tarjoaisi. Kotijoukkue tekee yhden, vieraat kaksi tai kolme.

SEURAA HEITÄ: Vikkeläjalkainen laitalinkki Mikko Innanen pelaa tänään uransa 300. liigaottelun. 30-vuotias Innanen on ottelumäärällä mitattuna joukkueen kokeinein karju ja toiseksi vanhin kenttäpelaaja vaka vanhan Anssi Virenin jälkeen. 60 liigamaalin mies kuuluu niihin kavereihin, joiden pitäisi pystyä ottamaan joukkue reppuselkäänsä, mutta toistaiseksi se ei ole Innaseltakaan onnistunut. Asenne ja työmoraali kyllä ovat kunnossa.

Mikäli MIFK:n tolppien väliin hiipii tuore maalivahtiihankinta Peter Enckelman, kuullaan suorastaan historian siipien havinaa. 14 vuotta Englannissa, Walesissa ja Skotlannissa viihtynyt 36-vuotias veteraani nähtiin kotimaan kentillä viimeksi kaudella 1999. Viisi vuotta sitten FA Cupin finaalissa torjunut turkulainen pelasi viime kaudella vain yhden ottelun ja oli pitkään ilman seuraa. Hän pohti jo uransa lopettamista, mutta päätti tarttua ahvenanmaalaisten tarjoamaan täkyyn. Pelikunto on täysi arvoitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.