Joko nyt vai eikö vieläkään?

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: Ihmeellistä, mutta hämmästyttävää. Pietarsaaren Jaro ei ole koskaan hävinnyt veikkausliigaottelua Harjulla. Historia tuntee kaksi tasapeliä ja kaksi Jaron voittoa. Hävitä ei pietarsaarelaisten paranisi tänäänkään. Putoajan paikalla oleva Haka kun hengittää niskaan vain kolmen pisteen päässä.

JJK:n sen sijaan ei tarvitse muiden hengittelyistä piitata. Sijoitus on tällä haavaa yhdeksäs. Se voi heikentyä tai kohentua pykälän, ei sen enempää. Ja mitäs sillä oikeasti on väliä, onko kahdeksas, yhdeksäs vai kymmenes? Ammattiylpeydestä kettunutut toki pelaavat ja tuon pienen historiakirouksen murtamisesta.

Jaro saapuu Harjulle ilman parasta maalintekijäänsä Frank Jonkea. Kun kanadalainen hyökkääjänroikale on pelikiellossa, joutuu joukkue säätämään hyökkäyspelaamistaan. "Jankollermaista" Jonkea tuuraa 175-senttinen HJK-laina Sherif Ashraf. Pikkunäppärälle egyptiläiselle ei parane pääpalloja heitellä. Jonken lisäksi Jarolta on sivussa ainakin polvivaivainen kapteeni Heikki Aho.

JJK:llakin on loukkaantumis- ja pelikieltohuolensa. Babatunde Wusun kausi päättyi jo kesällä, Eero Korte ja Janne Saksela ovat niin ikään tämän kauden pelinsä pelanneet. Lisäksi keskikentän raataja Jukka-Pekka Tuomanen on pelikiellossa.

ARVIO: Joko nyt vai eikö vieläkään? Siis JJK:n ensimmäinen kotivoitto Jarosta. Kettunutut ovat tällä kaudella palanneet tauoilta aneemisina ja jos sama trendi jatkuu, käkättimeen tulee varmasti. Paineet ovat Jaron leirissä, mutta ovatko ne voimavara vai uhka? Ehkä sittenkin voimavara, Jaro voittaa 2-1.

SEURAA HEITÄ: Seremonioiden aika ei ole vielä, kun kausikin on kesken, mutta toppari Juha Pasojan pelaamista kannattaa silti seurata. Marraskuussa 36 vuotta täyttävän veteraanin pelaajauraa on tämä kamppailu mukaan lukien jäljellä kolme ottelua. Pasojan kauteen on mahtunut hankalampiakin pätkiä, mutta kehäraakkina mies ei liiganurmilta poistu. Tämän etenkin syyskauden kierrokset ovat osoittaneet.

Vikkeläjalkainen senegalilaistaituri Papa Niang oli talvella siirtymässä Kiinaan, mutta kiinnostuksensa esittänyt Shenzen Ruby FC veti lopulta ostotarjouksensa pois. Näin jo neljättä kautta Jarossa pelaava Niang jäi Pietarsaareen. 23-vuotias, niin keskellä kuin laidassakin viihtyvä hyökkääjä on viimeistellyt uransa 70 liigaottelussa 22 maalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.