Kesyt ketut Klubia kaatamaan - ei mitään mahdollisuuksia!

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: Ei hyvältä näytä. Kuusi kertaa JJK on yrittänyt, mutta sellainen ihme kuin jämäkästi pelattu kotiottelu on vielä näkemättä. Esitykset Harjun stadionilla ovat vaihdelleet akselilla kohtalainen-kelvoton-katastrofaalinen.

Jälkimmäisestä saatiin näyte maanantaina, kun alkukauden taapertanut KuPS nöyryytti JJK:ta tavalla, joka aiheutti ennen muuta myötähäpeää. Tappio tulee kun se on tullakseen, mutta jyväskyläläinen palloilujoukkue ei yksinkertaisesti voi esiintyä noin alistuneesti kuopiolaista ryhmää vastaan.

KuPS-ottelu herätti kysymyksiä ennen kaikkea kettunuttujen vaatimustasosta. Siitä, jonka asettaa valmennusjohto ja siitä, joka kumpuaa joukkueen sisältä. Maanantain perusteella ei aseteta eikä kumpua. Pelillisesti JJK:n ongelmat johtuvat siitä, että joukkue hakee kotikentällä liikaa tyylipisteitä ja homma menee virkkaamiseksi. Mutta kaksinkamppailuiden täydellinen luovuttaminen ja jatkuva rähmällään oleminen ei selity tällä. Vimma ja kiima puuttuvat touhusta täysin.

Viimeisimmän kotinöyryytyksen jälkeen JJK:ssa on epäilemättä pohdittu syntyjä syviä, mutta auttaako se? Tuntuu siltä, että joukkue kaipaisi päävalmentajalta "esapekosmaista" kilahtamista, mutta rauhallinen Kari Martonen tuskin sellaiseen kykenee. Pelaajalistallakaan ei ole liiaksi isäntämiehiä, jotka löisivät tässä kohtaa nyrkin pöytään niin että roikaa. JJK:n oljenkorsi on HJK:n heikossa vieraspelaamisessa. Viidessä matkaottelussa on tullut käkeen peräti kolme kertaa. Klubi suhtautuikin asiaan sen vaatimalla vakavuudella ja saapui Jyväskylään jo eilen.

ARVIO: HJK:n edellisestä ottelusta on aikaa kuusitoista vuorokautta ja tauon aikana ukkoja puuttui rivistä maajoukkuetehtävien vuoksi. Tämä on kuitenkin täysin toissijainen asia. JJK:n pelaamisessa pitää tapahtua pieni ihme, että tappiolukemat pysyvät edes siedettävinä. Tulosvetolappuun 0-1 osumaa kotijoukkueella, 3-4 vieraille.

SEURAA HEITÄ: Mihin on kadonnut Mikko Manninen? Huipputaitava Manu ei ole ollut fiasko, mutta pystyy paljon, paljon parempaan kuin mitä tällä kaudella on nähty. Kymmenen ottelun jälkeen maalitilikin on vielä avaamatta. Pelinrakentelu on toki enemmän Mannisen heiniä kuin maalinteko, mutta ei verkonheiluttelukaan kiellettyä ole. Mannisen laukauksiin liittyy mielenkiintoinen tilastofakta, sikäli kun Veikkausliigan statistiikkaan voi luottaa. Viime kaudella 38 kudista 24 suuntautui maalia kohti. Tämän kauden kymmenestä laukauksesta vain kolmella on ollut oikea osoite.

Demba Savage hääri JJK:n kiusana jo Ykkösen aikoina, kun gambialainen pelasi KPV:ssa. Sieltä tie vei Hongan kautta HJK:hon. Savagen ensimmäinen liigamaali muuten näki päivänvalon nimenomaan JJK:ta vastaan, kun mies osui 23. toukokuuta 2009 ottelussa JJK-Honka. Neljän Espoon kauden aikana vikkeläjalkainen laitalinkki laukoi 75 ottelussa 22 maalia. Yhdeksän Klubi-matsia on tuonut neljä osumaa lisää. Huippuvaarallinen kaveri, jonka kanssa JJK:n vuotava puolustus on tänä iltana ihmeissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.