JJK katkomaan saarelaisten pisteputkea

Asetelma

Harjulla on luvassa mielenkiintoinen taisto, kun JJK saa vieraakseen mainiosti kauden avanneen IFK Mariehamnin. Kettujengi on napsinut kuudesta pelistä seitsemän pistettä, voittoja on kasassa kaksi. Pistepussi on aavistuksen vajaampi, kuin mitä ennen kauden alkua olisi voinut olettaa. Sarjan kärkikolmikko FC Inter, HJK ja MYPA ovat karanneet jo kahdeksan pisteen päähän. Tällä viikolla JJK tarvitsee pisteitä MIFK:lta sekä lauantaina TPS:ltä. Muutoin se saattaa jumiutua sarjataulukon keskikastiin.

Kettujen aavistuksen puolustusvoittoinen peli tuotti edellisessä ottelussa 1-2-tappion FC Interin vieraana. Avausjaksolla JJK:n väkevä liike piti pelin tasaisena, mutta toisella puoliajalla joukkue joutui ottavaksi osapuoleksi. Tuon ja aiempien otteluiden perusteella hyökkäys- ja puolustuspeli eivät ole vielä balanssissa keskenään. Erityisesti puolustus on toiminut hyvin, mutta se on vienyt tehoja pelistä. JJK:n pelistä on puuttunut pallokontrollin myötä pelin rytmittäminen. Aina ei ole pakko puskea nopeasti eteenpäin, vaan joskus peliä voisi rakentaa hieman maltillisemmin.

IFK Mariehamn on avannut kauden vahvasti. Se on hävinnyt vain kauden avauspelin HJK:lle. Joukkueen suurimmat vahvuudet ovat olleet tiukassa puolustamisessa sekä loistavasti toimineessa erikoistilannepelaamisessa. Sen sijaan hyökkäyspeli muutoin on ollut kokonaisuudessaan melko vaatimatonta. MIFK on pitänyt kuudessa pelissä oman maalin puhtaana kolmesti. Saarelaisten pelitapa on suhteellisen tuoreessa muistissa JJK-leirissä, sillä keväällä MIFK katkaisi JJK:n taipaleen Suomen Cupissa selvin 4-1-lukemin.

Vierasjoukkue koki edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan kaksi merkittävää takaiskua. Neljä maalia ja kaksi syöttöä viimeistellyt Petteri Forsell saattaa olla sivussa selkävaivojen vuoksi ja keskikentän työmyyrän Mika Niskalan nivunen revähti. Mikäli kumpikaan heistä ei pysty pelaamaan, niin vieraat antavat huomattavan edun isännille.

Arvio

Viime kaudella JJK voitti kolmesta taistosta kaksi ja kertaalleen pisteet jaettiin. Isäntien otteet ovat piristyneet aavistuksen verran kauden mittaan. MIFK on pärjännyt paremmin, mutta kotietu tasoittaa puntteja. Usko on vakaa, että JJK parantaa ja pisteitä ropisee jo tänään. Tulosvetolappuun voinee piirtää JJK:lle ykkösen ja kakkosen, vieraille nollan ja ykkösen.

Seuraa heitä

Nostetaan esille taistelupari Babatunde Wusu-Jani Lyyski. Tunde on jäänyt alkukaudella hieman yksinäiseksi kärkimieheksi eikä hän ole päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Viiteen peliin nigerialaiselle on kirjattu vain neljä maalia kohti suuntautunutta laukausta ja se on liian vähän. Miehen avut kyllä tiedetään, joten onnistumiset tänään tekisivät itseluottamukselle nannaa.

Saarelaiset saivat ennen kauden alkua mieluisan paluumuuttajan, kun Lyyski palasi Maarianhaminaan Ruotsin pääsarjan Djurgårdenista. Mies oli jo ennen visiittiä länsinaapuriin hyvä liigatason puolustaja, mutta kovatasoinen sarjan on nostanut Lyyskin uudelle tasolle. 29-vuotias peluri on MIFK:n puolustuslinjan rautainen johtaja, joka yrittää tänään paimentaa Wusua parhaansa mukaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut