Kääntääkö evakkokenttä asetelmia Kettujen suuntaan?

Eemeli Pienimaa

Asetelma

JJK:n kauden avaus on tilastojen valossa mallia 2-1-2. Viikko sitten sinipunaiset ottivat henkisesti tärkeän kotivoiton FC Lahdesta maalein 2-1. Ottelun parasta antia oli puolustuspelin eheys, sillä omalla kenttäpuoliskolla peli pysyi hallussa hyvin. Debytantti Jordi van Gelderen teki näyttävän sisääntulon JJK-puolustukseen. Nuori toppari ei esittänyt mitään ihmeitä, vaan pelasi jämäkän rauhallisen pelin.

Sen sijaan JJK:n hyökkäyspeli hakee edelleen askelmerkkejään. Lahtea vastaan joukkue pystyi oivaan pelinrakenteluun erityisesti akselilla Jani Virtanen-Mikko Manninen. Sen sijaan hyökkäyskuviot hukkuivat toisella jaksolla pahasti. Liian usein ylös heitettiin ”toivotaan, toivotaan”- osaston syöttöjä yksinäiselle kärkimiehelle Babatunde Wusulle. Se ei riitä tänään mihinkään.

FC Inter on haaste kovimmasta mahdollisesta päästä. Se on ollut alkukauden vahvin joukkue voittaen kaikki ottelunsa viimeisintä lukuun ottamatta, jolloin HJK aiheutti kotiluolassaan Interille kauden ensimmäisen tappion maalein 2-1. Interin verkkoon menneet maalit olivat ensimmäiset tällä kaudella, joten haastetta Kettupaidoilla tulee riittämään. Job Dragtsman miehistö on parhaimmillaan todella vakuuttava.

Ottelun alla Interin kokoonpano on pieni kysymysmerkki. HJK-ottelussa pelin jätti kesken elintärkeä vasen laita eli Henri Lehtonen. Keskikentän työmyyrä Joni Kauko on luultavimmin sivussa. Mielenkiintoisen lisämausteen tuo myös ottelun evakkokenttä Paavo Nurmi Stadion, kun Veritas Stadion on nurmiremontin takia suljettu. Kapea kenttä vaikeuttaa laitapelaamista. Sen sijaan erikoistilanteet nousevat tavallista suurempaan asemaan.

Arvio

Inter on ottelun suosikki. Se on tehnyt viiteen peliin 11 maalia ja päästänyt vain kaksi, kun JJK:n vastaava saldo on 7-9. Historian valossa Kettujoukkue ei ole pystynyt Interin kaatoon vieraissa, joten ennakkoon pisteiden metsästys on vaikeaa. Inter ei jää nollille, vaan tehnee 1-3 osumaa. JJK voinee venyä parhaimmillaan yhteen maaliin eli tasapeliä parempaa tulosta ei kannata tuliaisiksi odotella.

Seuraa heitä

Ennen ottelua tapetille voi nostaa kummankin joukkueen ykköspyssyt. Interin hyökkääjä Irakli Sirbiladze on pyssyttänyt viiteen peliin kolme osumaa. Target-hyökkääjä on jatkanut samalla tehokkuudella viime kaudesta, sillä tuolloin mies teki 15 peliin yhdeksän häkkiä. Maalimäärä on kova. Isokokoinen härkä on vaikea puolustettava, joten JJK-puolustuksen pitää olla Sirbiladzen kanssa hereillä.

Kettujen alkukauden paras maalintekijä on vähemmän yllättävä nimi, sillä Tamás Gruborovics on osunut tolppien väliin kolmesti. Edellisessä Lahti-matsissa Grubo ratkaisi elintärkeän voiton pilkulta hetki ennen ottelun loppua. Taitava keskikenttämies ei ole ollut kuitenkaan vielä aivan terävimmillään. Mieliäkseen pisteille tänään on pakko parantaa, aivan kuten koko joukkueenkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.