Pihlström ehti jo tuulettaa maalia – "En kuullut kilahdusta"

Antti Pihlström (keskellä) iski Suomen avausmaalin ja oli lähellä tehdä toisenkin osuman. Martti Kainulainen

Tapani Linna

Kanada runnoi perjantai-iltana voittoon kahden viimeisen erän vahvalla pelaamiselle. Ottelun ratkaisuosumat se iski päätöserässä, mutta myös Suomi oli lähellä osua viimeisen 20 minuutin aikana.

Erityisesti vauhtilaituri Antti Pihlströmillä oli hyviä paikkoja iskeä Leijonat peliin mukaan kolmannessa erässä. Energisesti pelannut Pihlström osui kahdesti tolppaan. Ensimmäisen tolppayrityksen jälkeen Leijona-hyökkääjä ehti jo tuulettaa maalia.

– Mulla oli selkä maaliin päin, enkä nähnyt mihin se osui. Hallissa oli siinä vaiheessa kova mekkala, enkä kuullut tolppakilahdusta. Luulinkin, että se meni sisään, hän muisteli.

Ottelun avausmaalin iskenyt Pihlström oli yksi Suomen parhaista hyökkääjistä Kanada-ottelussa. Vaikka Kanadalla riittää huippupelaajia, Pihlströmin mukaan ottelussa oli toisaalta helppo pelata.

– Toisaalta pääsi helpommin peliin mukaan. He hyökkäsivät voimakkaasti, jolloin paikkoja tulee myös vastahyökkäyksiin. Silloin pystyn ehkä hyödyntämään omia vahvuuksiani parhaiten, nopsakinttuinen hyökkääjä arveli.

– Ihan hyvä peli itseltäni, mutta totta kai tappio harmittaa, hän jatkoi.

Pihlström arvioi, että tappio tässä vaiheessa saattoi olla Leijonille jopa hyvä asia.

– Tämä oli meidän ensimmäinen pelimme todellista isoa maata vastaan. Nyt pitää miettiä, mitä teimme oikien ja mitä väärin. Toisaalta tämä on ihan hyväkin tilanne.

– Rohkeasti pitää näissäkin otteluissa pelata. Jos pelaamme jatkossa samalla tavalla kuin tänään ensimmäiset puolitoista erää, ei meillä ole mitään hätää.

Tappiosta huolimatta Pihlström kehui Kanada-ottelun tunnelmaa.

– Nyt oli yleisössä meininkiä. Saimme sieltä nyt kaivattua apua sieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.