Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Juoksija-lehden päätoimittaja Tapio Pekola on kuollut

Intomielinen yleisurheiluvaikuttaja ja pitkäaikainen Juoksija-lehden päätoimittaja Tapio Pekola on kuollut 71-vuotiaana. Hän kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen viime viikon tiistaina.

Pekola syntyi Oulussa mutta kasvoi nuorukaiseksi Turussa. Hän näki useita ME-juoksuja Urheilupuistossa ja oli kansallisen tason keskimatkojen juoksija.

Pekola aloitti matematiikan opinnot yliopistossa, mutta vaihtoi vuonna 1966 Suomen urheiluliiton toimistosihteerin töihin. Hän käänsi ja toimitti Artur Lydiardin valmennusoppaan vuonna 1967. SUL:sta hän erosi 1968.

Juoksija-lehti alkoi ilmestyä talvella 1971. Pekola oli sen päätoimittajana vuoteen 1998. Pekolan kirjoitukset herättivät lukijoissa tuntemuksia laidasta laitaan, raivosta ihmettelyyn.

Pekola tunnustautui fanaatikoksi ja idealistiksi. Lehdessä kunto- ja terveysaiheet olivat tärkeä osa sisältöä alusta alkaen.