Vähänhän se lässähti

Tuomas Heikkilä

Otetaan nyt vaikka sitten positiiviset asiat ensin. Se on pilkahdus orastavasta jalkapallokulttuurista, kun Harjulle ilmestyy 5576 katsojaa, JJK:n uusi yleisöennätys. Ehkä parisen tuhatta heistä oli paikalla jo tunti ennen peliä.

Sitten ottelun alku. JJK starttasi rivakasti ja Tamas Gruborovics pelasi kapteeni Mikko Hyyryselle loistavan paikan jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Gruborovics keskitti pallon aivan päätyrajan tuntumasta, vaikeasta asennosta suoraan Hyyrysen päähän. Hyyrynen oli paikassa, josta on itse asiassa vaikeampi puskea ohi kuin maaliin, mutta niin vain pallo käväisi ainoastaan sivuverkossa.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Gruborovicsin pistosyöttö tavoitti jälleen Hyyrysen. Laukaus hipoi tolppaa, mutta väärältä puolelta.

HJK:ta vastaan ei tällaisia paikkoja parane tuhlata, lisää kun ei välttämättä tule, puhistiin katsomossa.

Eikä niitä suuremmin enää tullutkaan. HJK sen sijaan rankaisi heti, kun sai tilaisuuden. Sebastian Sorsan loistava keskitys, Akseli Pelvas on unohtunut vapaaksi maalin edustalle. Nuorukainen ponkaisee korkeimmalle ja nyökkää pallon pussiin. JJK pyristelee ja rimpuilee ensimmäisen puoliajan loppuun, mutta jää ilman palkintoa. Toisella puoliajalla alkaa jo loppua usko ja HJK:n rutiini tulee esiin. Joukkue pelaa vähäeleisesti ja -energiaisesti JJK.n juostessa kieli vyön alla pallon perässä.

Elävä legenda Jari Litmanen astelee kentälle 75 minuutin kohdalla. Hän ehtii olla kentällä puolisen minuuttia, kun kulmatilanteen jälkeinen flipperipallo ohjautuu Litmasen reidestä ohi erinomaisen ottelun pelanneen JJK-vahti Janne Korhosen. 0-2 ja se siitä.

-Muutaman kerran kerkisin pallon tielle, ei sentään kaikki menny sisään, Korhonen analysoi omaa otteluaan.

-Taisi olla urani nopein maali, myhäili puolestaan yli kaksi vuosikymmentä pääsarjatasolla pelannut Litmanen.

Maaleja on kasassa "muutama". Seurajoukkueidensa kansallisten sarjojen, mestareiden liigan sekä maajoukkueen ottelut mukaan lukien Litmanen on tehnyt urallaan 228 maalia lähes 650 ottelussa.

Taiston tauottua Hyyrynen suostui suoraselkäisesti tuhlaajapojan rooliin.

-Olihan siinä muutama paikka ja niistä olisi pitänyt tehdä, Hyyrynen tunnusti.

Muutakin jäi hampaankoloon.

-Meilla oli muutamat hetket lähteä viemään peliä. Niissä tilanteissa olisi pitänyt pystyä vielä rohkeammin pitämään palloa, hän lisäsi.

JJK-luotsi Kari Martonen oli samoilla linjoilla.

-Ensimmäisellä puoliajalla luotiin riittävä määrä paikkoja, mutta ei pystytty hyödyntämään niitä. Toisella puoliajalla HJK juoksutti ja me juostiin. Ero meidän ja Suomen absoluuttisen huipun välillä on nyt tämä, Martonen tiivisti.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Veikkausliigan kärkeen on muodostunut kolme selkeää lokeroa. 19 ottelua pelannut HJK johtaa sarjaa 48 pisteellä. Tänään Jaron kaatanut Inter on pelannut ottelun vähemmän ja seuraa kakkosena yhdeksän pisteen päässä HJK:sta. Interin tavoin 18 matsia tahkonnut JJK puolestaan on jäänyt turkulaisista seitsemän pinnaa. Turun kakkosylpeys TPS vaanii JJK:ta kuuden pisteen päässä.

Mestareiden liigan karsintareissulta Zagrebin huutomyrskystä Harjulle saapunut HJK suhtautui maalaisserkun kekkereihin kohteliaan arvostavasti.

-JJK on tehnyt hienoa työtä ja tämä oli kaiken kaikkiaan loistava yleisötapahtuma. Kotijoukkue tuli alun kovaa, mutta sen jälkeen ote siirtyi meille, paljon nähnyt Aki Riihilahti totesi.

-Jos meillä jotain väsymystä oli, niin se näkyi ennen kaikkea alkuhetkillä. Ottelu lähti huonosti käyntiin ja JJK hallitsi. Ensimmäinen maali vapautti ja sen jälkeen meillä oli 3-4 hyvää maalipaikkaa jo ensimmäisellä jaksolla, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen mainitsi.

Ennen muuta ottelun ratkaisi HJK:n huikea rutiini. Joukkue ei tehnyt turhia liikkeitä eikä hosunut maalipaikoissa. Joukkueen 23 laukauksesta kaksi meni maaliin, 12 maalia kohti ja vain yhdeksän ohi. JJK laukoi kymmenen kertaa, joista vain kaksi kohti maalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.